Hirdetés

Aktív témák

  • JOEPAPA

    tag

    válasz nightshadow #11817 üzenetére

    A tippem a miértre:

    Én vagyok egy tv gyártó, csináltam LCD-t hidegkatódfényű villannyal, ott az LCD utánhúzás ellen kiszámoltatom elektronikával a köztes kockákat...
    Aztán végre sikerül filléres LED el keretből bevilágítani diffúzorral, úgy ahogy (nem értem miért vékonyítanak, és jön a felhősödés, miért nem vastagabb a tv és jobb a diffúzor hatásfoka, mert az lenne) a LED eket villogtatom 50Hz en ahogy a kép is frissül illetve frissül a sötétben amikor mosódik és rávillanton egyet a már statikus képre, aztán a sötétben megint fordulnak a molekulák az LCD ben, a LED gyors, jó stroboszkópnak is (már állítottam így gyujtást), aztán, hogy a mozgás élesebbnek (nem folyamatosabbnak! ÉLESEBBNEK) tűnjön nem egyszer hanem 2x villantok rá a statikus képre (két frissítés-átváltás közt statikus a kép, amikor beállt az LCD panel).
    Aztán mivel kávézás közben kipróbáltam ezt, és észrevehető volt, de olcsó mert nem kell számítás, egy elektronika fölösleges, mehet az A6 osom árába...szóval villogtassunk, a LED et is beharapták a vevők, hát a 100Hz et is befogják.

    Na de én nem vagyok tv gyártó, se nem egy fejlesztőmérnök, de legalább pont kávézom, eszembe is jutott valami...;)

    Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

Aktív témák