Hirdetés

Aktív témák

  • Ance

    őstag

    Szerintem a SONY addig volt kiemelkedő, amíg nem kezdték el Japánon kívül is az összeszerelését, amihez eleinte Japánból szállították az alkatrészeket, majd azok gyártását is kihelyezték a környező országokba. Bármilyen minőségi előírások is vannak, akkor is valahogy máshogy sikerül a külföldi alkatrész, mint az eredeti japán.

    Meg lehet nézni a régi tesztekben mit tudtak azok azok a hifi termékek, amelyeken "Made in Japan" felirat volt és hogyan szerepelnek most. Átlagosak lettek, a minőséget feláldozták a költséghatékonyság oltárán, mert rájöttek, hogy az emberek manapság nem a minőséget keresik, hanem a jó árú "viszonylag jó" minőséget.

    Régen még jó üzletnek tűnt eladni egy tévét másfélszeres áron, mert tudták, hogy 20 év múlva is meglesz, tehát jó minőségünek kell lennie (nekem van egy emlék fadobozos SONY Trinitron tévém, még mindig megy), de ma már a nagy átlag (és most nem a magyar piacra kell gondolni) 2-3 évente lecseréli a cuccait valami újabbra.

    Persze még mindig kiemelkedő a termékeik minősége, de már jópár pletyka kezdődött arról, hogy igazából nem is akar a SONY pl. tévét gyártani, pl. itt is.

Aktív témák