Hirdetés

Aktív témák

  • szagnes69

    aktív tag

    válasz Ance #17124 üzenetére

    Hát igen, értem én a helyzetet. Az egyik ismerősöm a régi Hajdú automata mosógépét akarta egy új mosógépre cserélni. A szerelő barátjuk azt mondta, hogy ne tegyék, mert ez egy nagyon jó kis gép, és hogy a Hajdú mosógép gyár is azért ment tönkre, mert túl jó mosógépeket gyártottak. A kis mosógép közel 20 éve végzi a munkáját... :) Érthető tehát, hogy valóban gond lenne a gyárakban, ha a hosszú élettartam miatt csökkenne a fogyasztás, ez lavinát indítana el, nő a munkanélküliek száma, kevesebb lesz a fogyasztás stb.
    A felhalmozódott szemét Afrikában való lerakása is megdöbbentett. Fel nem merült bennem, hogy ezt a "megoldást" sikerült kiötölniük a gyáraknak, cégeknek!
    Összességében eléggé összetettek ezek a folyamatok, valami egyensúlyra lenne szükség. Az nekem is tetszett, amit írtál, hogy a garanciaidő után vissza kell adni a terméket. Korrektebb megoldás, mint hogy átverik a fogyasztókat, mert pl. a nyomtatós"megoldás" nekem valahol annak tűnik. Kis érték esetén még csak-csak lenyeli az ember, hogy hamar elromlik, nekem két lg CD-írom ment úgy tönkre, hogy a garanciaidő lejárta után egy-két hónapot bírtak csak. Vettem egy Pioner-t az 6 éve gond nélkül dolgozik, de egy nagyobb érték esetében, mint egy tv azért bosszantana, ha csak 3 évig működne jól.
    A film azért is döbbentett meg, mert nemrégiben vettük meg életünk első "lapos tévéjét" (Sony), számunkra nem kevés pénzért, és nagyon nem szeretném, ha három év múlva gondunk lenne vele. Minden eddigi Sony termékünk nagyon jól szuperált, a régi tévénkbe még egy deciliter tea is belefolyt a fiam révén, semmi baja nem lett, szerelőt sem kellett hívni hozzá azóta is megy, de nem tudom, hogy nem álltak-e be ők is tervezett elavulást alkalmazók sorába.
    Hátha egyszer az "okosok odafent" megtalálják az igazi megoldást ezekre a problémákra.

Aktív témák