Hirdetés

Aktív témák

  • Adolfka_

    tag

    Sziasztok Urak!

    Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek:

    2008 februárban vásároltam egy 42-es FULL HD LG LF75-ös LCD TV-t, amit szinte kizárólag monitornak használtam a legnagyobb megelégedésemre. Azon kívűl, hogy a feketéje gyengusz volt, netezni és játszani kiváló volt, a HD filmek is gyönyörűek voltak, egyedül ugye a fimekben lévő sötétebb éjszakai jelenetek nem tűntek tökéletesnek a már említett gyenge fekete megjelenítés miatt.

    Nade,

    úgy alakult az élet, hogy ezt a TV-t ott hagytam szüleimnek én pedig most tervezek venni megint egy LCD TV-t szintén 90%-ban monitorként használva és 37-es méretben gondolkodom, legfeljebb max 40-es-ben.

    Kinéztem magamnak a Samu C530-as típust, de egy csomó helyen olvasok erről az input lagról mint problémáról. Anno az LF75-össel semmi ilyen problémám nem volt, abban az időben is olvasgattam a topikot s nem is emlékszem, hogy ez korábban probléma lett volna. Ahogy értelmezem ez az input lag probléma gépre kötés esetén az új hiper-szuper képjavító elektronikák miatt van, gondolom ez anno ezért nem volt akkora gond..

    Konkrét kérdéseim ezek lennének :

    1. a Samu C530 szériában probléma-e ez az input lag, illetve ha "PC-mód" be van kapcsolva (a PC jelölésű HDMI-be lenne bedugva egy DVI-HDMI csatival), tehát csak kizárólag monitornak van használva, jelentkezik-e ez a probléma?

    2. Van-e bármilyen különbség a 37-es és a 40-es C530 Samu között a kijelző méretét leszámítva?

    3. Ha mégis olyan TV-t vennék ami tudja a 100Hz-et, akkor ez a funkció monitorként használva egyáltalán elérhető-e, ill. van-e értelme a VGA által kiadott jelet "megbolondítani" a TV 100Hz-ért felelős képjavításával?

    Előre is köszönöm a válaszokat,

    üdv

Aktív témák