Hirdetés

Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz pjen #23614 üzenetére

    Nekem a különböző szépségversenyek győztesei nem tetszenek, a helyezettek között viszont rengeteg lányt álomszépnek neveznék. Ez szubjektív.
    Tévék színhelyességének esetében nincs szerepe a szubjektivitásnak, mert csak akkor lesz a piros egy bizonyos árnyalata ugyanolyan Koreában, mint Soroksáron, ha mindkettőt műszerrel szabványos értékekre kalibrálják.
    Valamikor 3 éve kezdtünk műszerrel kalibrálni, a laptopom volt az első "áldozat". Első pillantásra nem tetszett a színe, mert a vacakhoz voltam szokva. Pár nap kellett ahhoz, hogy ráérezzek az ízére. Ha most néhány egérkattintással visszaállítom az eredeti, gyári profilt, elkeserítő a látvány. A PH! oldalak alapszíne is teljesen más lesz.
    Arra is rájöttem, nem a fényképezőgépemmel van baj, tud az színhelyes képeket készíteni, (ha előtte szürke lapra beállítom a fehéregyensúlyát) csak a monitor nem adta vissza. Lefényképeztem egy csokor virágot az ebédlőasztalon, mellé tettem a laptopot és közük nem volt egymáshoz a színeknek.
    Szerencsére ez már a múlt!

    Ajánlom, nézegess néha kalibrált tévét is, hátha mégis tetszeni fog! Mert a szavaidból azt veszem ki, még nem láttál olyat. Sok hozzászólást olvastam itt a PH!-n, amikben áradoznak, mennyivel nagyobb élményt nyújt a tévéjük kalibrálás után, mint előtte.

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Aktív témák