Hirdetés

Aktív témák

  • tmscsaba

    tag

    válasz dobobazsy #24375 üzenetére

    "ha létezik megoldás, szívesen meghallgatom!"

    Talán mégis, de bátrabban mondanám, hogy nincs, ugyanis ezzel el lehet állítani nagyon ha nem figyelsz oda. Ezért nem is szívesen tanácsolja ezt senki. Még én is csak úgy, ha mindent megfigyelsz hol állt és állítsd vissza oda.

    A lényeg..

    Szerintem te tudod megismerni leginkább annak a tv-nek a menüjét, hogy milyen beállítási lehetőségek érhetők el egyáltalán. Arra azért érdemes vigyázni, hogy ha valamit elállítasz akkor jegyezd meg hol állt és állítsd vissza, különben könnyen szanaszét lehet állítani a tv-t. Viszont ha minden beállítást felírtál vagy lefotóztál, akkor lehet keresgélni a lehetőségeket.

    Ha az CCFL háttér világítású, akkor a háttér világítást nem fogod tudni állítani.
    Ha a fényességét állítod a tv-nek, attól a kontraszt még megmarad abban az állásban és az árnyalatok elvesznek.

    Viszont a fényerő és kontraszt állítással együtt megkeresed, hogy hol lesz kevésbé fényes (lejjebb veszed a fényerőt) és a kontrasztot utána állítod, hogy árnyalatokból állónak látsszon a képen a beállító ábra. Amikor le akarod venni a fényerőt, akkor mindkettőt át kell állítani a kikísérletezett és felírt értékekre. Utána meg a tv-zéshez vissza.

    Egyébként múltkor rajzoltam (feltöltöttem) egy színes és szürke árnyalatos beállító ábrát. Azzal próbáld beállítani, hogy a legszélén a fehér és a fekete legyen csak szélsőséges, de a többi részén elkülönüljenek az árnyalatok.

    Itt megtalálod és a linkről töltsd le teljes felbontásban: http://prohardver.hu/tema/lcd_tv_tapasztalatok_tanacsok_2/hsz_24178-24178.html
    Ezzel a képet akár jobbra is beállíthatod ha eddig nem látszott meg minden árnyalat.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák