Hirdetés

  • Hauntii teszt

    gp Ki gondolta volna, hogy az élet és halál közti rés ennyire élvezetes lehet? Igaz, szín nem sok fért ebbe a birodalomba, de a Hauntii hangulatával, harcaival és apró fejtörőivel is képes elvarázsolni.

  • A hajlíthatók kedvence lehet a Dimensity 7300X 5G

    ma Átcímkézés helyett csíkszélességet váltott a MediaTek, népszerű Motorolában debütálhat.

  • Két OLED kijelzőt is bevet a GPD DUO

    ph A készülő notebook biztosan úgynevezett AI PC lesz, de nem tudni, hogy milyen platform kerül bele.

Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    válasz daniel2121 #7405 üzenetére

    A boltokban nem fogsz tudni a képminőséget tekintve igazán jó összehasonlítást csinálni, mert

    1., "Bemutató mód"-ban vannak a TV-k, ha elállítják a képi paramétereket, egy default értékre áll vissza automatikusan egy idő után (3-5 perc), ez pedig (bár gyártófüggő, mit állítanak be, de a Samsungnál és LG-nél) általában direkt a legdinamikusabb, túlszaturált színekkel operáló színprofil, mesterkélt színekkel, képinterpolálás maxra húzva, mert sokakat ez a plasztikus kinézet és túlontúli folyamatosság vonz, ez csupán marketingkérdés. Még ha neki is állsz bekalibrálni (és persze ha minden menüpont elérhető 1általán a bemutató mód miatt) , akkor sem lesz jó, mert ->

    2., az áruházi fényviszonyok miatt a panelek fő gyengeségeit nem tudod szemrevételezni (sötét szoba, otthoni fényviszonyok hiánya).

    Minden mai TV bekalibrálható igen jó színhelyességre, a C650 is, tehát nem az a mérvadó a képi és színvilágot tekintve, amit a boltban láttál.

    Különben mind3 TV jó választás, az EX500 és a C650 kb. fej-fej mellett, az EX500 mellett lehet döntő tényező a panellutri hiánya (vagy nagyon új és jó Sharp panel megy bele, vagy S-PVA panel, míg a Samsungba mehet AUO MVA is, ez speciel játékra jobb, de filmekhez már nem). Viszont a Philipsekben meg egy kicsit jobb analóg tuner van, azonban IPS panel, amin átüt sötétben a háttérfény, ezáltal gyengébb a feketéje. Szóval valamely téren kompromisszumot kell kötni.

    Barthezz2 - a linkelt fórumban az uccsó előtti HSZ-ben pont ezt írom le, valamint a cikkem 3. oldalán is ott a megoldás, olvasd végig pls., de az tény, hogy nem egy "plug&play" dolog PC-ről 24p filmet jól nézni :)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák