Hirdetés

Aktív témák

  • metron

    tag

    válasz BloodRay #9815 üzenetére

    "Viszont mivel mindkét szemed kapja egyazon pillanatban a fele-fele képet így az agyadban összeáll az egész."

    Nem fele-fele kepet kap, hanem "ugyanazt" (csak nemileg kulonbozo "szogbol") lefelezett sorinformaciokkal. Durvan egyszerusitve jon az egyik kep a bal szemnek, ebbol eldobal minden 2. sor informaciot es a helyere berakja a jobb szemnek levo kep sorait. 1 sor bal szem, 2. jobb szem (vagy forditva.). Ezt megjeleniti, majd a szemuveg szetszedi a polarizacio miatt a bal szemre, jobb szemre.
    A szemenkenti ilyen modon torteno felezesbol a budos eletben nem lesz 1080p. (VAgy ha lenne, akkor nem 3D-s kepet kapnal, hanem csak 2D-t)A felbontas felezopdik, ez NEM kerdes!

    "Erről jó pár bizonyítványa is van az LG-nek(levédték magukat azért). Az aktívnál meg időben eltolva, felváltva kapják a szemeid a full hd képet. Tehát kb ugyan ott vagy."
    Javaslom neked azt a videot ahol az LG kepviseloje elmeseli szepen, hogy "Although It doesnt deliver full HD 3D experience.."
    Elso video 3:40 korul [link]
    Felbontasban nem ugyanott vagy a pasziv es aktiv 3D-vel. Lehet, hogy jo, meg kenyelmes es tetszik, de pont a salesman ne allitson mar hulyeseget.

    "Csak mint írtam is a passzív LG-knek van egy minimális, optimális nézőtávja. Annál közelebbről nem a kisebb felbontást látod, hanem az eltolódott képeket."
    Minden video anyagnak merettol es felbontastol fuggoen van egy "idealis" nezesi tavolsaga, ami pont a szemed fizikai felbontokepessegetol fugg! Nem varazslas. Az LG pedig a passziv 3D-re nagyobb nezesi tavolsagot ajanl, mint a 2D full HD-re, pont azert, hogy ne vedd eszre a lefelezett felbontast. HA kozelebb ulsz akkor nem eltolodott kepeket fogsz latni, mert amugy az xtalk lenne, hanem szepen eszre veszed a romlott felbontast.
    Ezt a fenti videoban szepen ki is marketingelik. Ahol nem azt mondja, hogy a rontott felbontas miatt kell tavolabbra ulni.hanem az emberek amugy is tavolabbra ulnek mint a full hd-hez ajanlott optimalis, ezert a tesztekben ezen a tavolsagokrol az emberek nem latnak kulonbseget:)
    Tehat szep es jo es kenyelmes meg olcso, de ha mar full hd tv-t veszek es 3D-t akarok nezni, akkor minek vegyek "fel"HD tv-t 3D-re akarmilyen fancy is? HA valakinek megeri persze vegye. Nekem egyelore egyik techologia sem erte meg:)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák