Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sityupityu

    veterán

    Üdv!
    Ugye nemrég csatlakoztam ide hozzátok az lg fórumba, kb 2-3 hónapja vettem egy 55-ös C1-et. A kérdésem lehet hogy valakinek megmosolyogtató lesz, de azért mégis felteszem. Elég sok lcd tévém volt már, de ez idáig hdr anyag megjelenítésére alkalmas még nem, mostanáig vártam ezzel a dologgal. Magával a hdr technológiával illetve a működésével tisztában vagyok (meg hát az oleddel is), a kérdésem mégis kapcsolódik mindkettőhöz.
    Amióta megvettem azt a tévét észrevettem, hogy a hagyományos, nem hdr forrásanyagoknál is igen szembetűnő a sötét jeleneteknél a különbség egy hagyományos lcd-hez képest. A feketén persze nem lepődök meg, értehtő hogy az olednek köszönhetően kapunk teljesen feketét. Viszont észrevettem azt is, hogy az éjszakai jeleneteknél a filmekben pl egy zseblámpa fénye, vagy egy autó reflektora stb annak ellenére hogy nem hdr anyagot nézek rendkívül intenzív, már-már olyan "kamu hdr-es. Persze nyilván ezek a dolgok egy valódi hdr anyagnál jönnek elő rendesen ahogyan azt kitalálták, de ahhoz képest, hogy hagyományos tartalomról van szó egy régebbi lcd tévéhez képest (ami eleve nem volt hdr) sokkal szembetűnőbb.
    Mint írtam, korábban semmiféle hdr tévém nem volt még ezért a kérdésem az lenne, hogy ezek a szembetűnő, a fényekkel kapcsolatos abszolút pozitív különbségek ("kamu hdr érzetek" nem hdr anyagoknál is) a hdr képes tévé miatt van, vagy maga az oled technika dob ekkorát az egészen? Ha józan paraszti ésszel belegondolok, akkor ez szerintem az olednek köszönhető, de azért érdekelne egy megerősítés. Tehát ezeket az általam említett dolgokat hagyományos forrásanyagnál nem így érzékelném egy hdr képes, de nem oled tévén? Jól gondolom? Köszönöm. :R

    --albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Új hozzászólás Aktív témák