Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Na, nekiestem a Kapitány updatenek, szerintem ment volna jól.. (részletek erről lentebb) :D Clover esetén elég fájdalommentes a dolog elvileg. Clover frissít, kext-ek bemásolnak a 10.11 dirben, SIP kikapcs (az új rootless feature), installer indít, ennyi. Nálam még kellett egy nv_disable=1, mert egyébként crashelt az installer, a telepítés után természetesen erre nem lenne már szükség (viszont új NV webdriver kell hozzá!).

    Ahogy elnéztem a külföldi fórumokat, elég smooth a dolog mindenkinél,néhányan már-már egyenesen eredeti Mac update élményt emlegetnek (ami azért túlzás, mert ott nem kell kexteket másolni, se plistet editálni, még ha ez egyszerű is, és 1 perc alatt megvan, akkor se :) ). Persze sokan beszopnak valamit, de 99%-ban két hibáról olvastam, az egyik figyelmetlenség, a másik megoldása meg adja magát:

    - új Clover installnál az új Clover-EFI drivereket is telepíteni kell, mert ezek is frissültek, a régiekkel pedig NEM indul el az installer (a Yosemite viszont indul, szóval látszólag műxik a Clover). A benézés abból adódik hogy a Clover telepítőben default ki van szedve a pipa a driver szekciónál.
    - install után nincs hang: itt meg egyszerűen csak újra kell patchelni az applehda-t, annak aki ezzel a módszerrel használta eddig

    Én magam ott buktam be, hogy kézzel felácsoltam egy Win10-et a Yosemite mellé még régebben, ami miatt sírt az El Capitan installer hogy ha telepítene, akkor a Windows nem tudna többé elindulni, így aztán nem is engedett rányomni a startra. Gondolom meg lehetne oldani, de nincs erőm átvariálni a partíciókat most, illetve belemélyedni hogy pontosan hogy is szeretné a layoutot a telepítő. Amúgy is kell vennem egy külön SSD-t a Winnek, ha meglesz, akkor megoldom a dolgot, és megírom a végeredményt.

    Én főképp ezzel mentem amúgy, egyéb helyeken is sok iromány van, de szinte tök ugyanazzal az eredménnyel amit fent írtam, illetve ami ebben a fórumban is szerepel:

    http://www.tonymacx86.com/el-capitan-desktop-guides/172107-direct-update-os-x-el-capitan-using-clover.html

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák