Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eszgé100

    őstag

    T440p Catalina masodik nekifutas:

    https://github.com/evy0311/t440p-hackintosh alapjan csinaltam telepitot, clover r5092-t hasznaltam, vegigment minden, Clover Configuratorral megcsinaltam az usb nelkuli inditast, a rendszer fel is all, egy tp link stickrol megy a wifi is.
    Viszont:
    - a rendszer nem indul ujra sima Restartot nyomva, csak teljes Shut Down utan
    - a touchpad teljesen random mukodik, mikor megy, akkor mukodik az osszes multitouch, mikor nem, akkor csak a trackpoint es a gombok. Ujrainditas utan kurzort ket ujjas erintessel tudom mozgatni, multitouch olyankor semmi. Recoveryben mindig mukodik
    - leiras szerint lennie kellene hangnak, de nincs, es a githubon levo fixet nem tudom telepiteni, gondolom valami jogosultsagbeli problema miatt.

    Fo probelmam, hogy nem volt idom mindennap ezzel fogalkozni, es a rengeteg leiras, amit olvastam teljesen osszezavart.
    Gondolom a fenti problemakat meg lehetne oldani finomhangolassal, de otletem sincs hogy pontosan hol kezdjek neki, vagy egyaltalan milyen dolgokat mutassak meg nektek a jelenlegi allapotrol, hogy kepbe keruljetek es tudjatok segiteni.

    Ha kerdezitek, akkor a telepites azert olyan amilyen, mert kovettem a leirast, mivel teljesen uj nekem a hackintosh, ezert semmit sem probaltam sajat szakallamra csinalni.

    Amire szuksegem lenne:
    nagyon sok helyen irjak, hogy mindig a legfrissebb clovert es kexteket hasznaljuk, meg a legfrissebbeket megtalalom githubon, de nem tudom, hogy hogyan megy maga a frissites, hogyan csinaljak egy mentest elotte, hogy legalabb ne a nullarol kelljen kezdenem, ha esetleg megis elrontok valamit.

    Tudom, hogy ez a kozosseg nem szeret szajbaragni dolgokat a ujoncoknak, de nehany magyarazatot nagyon szepen megkoszonnek, amivel elorebb tudnek jutni.

    Koszonom elore is

    [ Szerkesztve ]

    "-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

Új hozzászólás Aktív témák