Hirdetés

Aktív témák

  • zed01

    őstag

    válasz h_143570 #4071 üzenetére

    Tudom, hogy vannak vírusok linuxra is, de nem mindegy mennyi az esély hogy megfertőződik a gépem ha megnyitok egy húzós oldalt. A vírusok 95-99 %-át windowsra írják. Az ubuntu.hu azt írták a hozzáértők, hogy nem is a vírusoktól, trójaiaktól kell félni linuxon elsősorban, mert azok nehezen terjednek, hanem a linuxos rootkitektől kell tartani. Ezért raktam fel az RK Hunter rootkit irtót az Avast mellé. Azt írja az user, hogy ő nem is használ vírusirtót már évek óta az Ubuntun, mert sajnálja a rendszer erőforrásokat a vírusirtónak és semmi baja a gépnek. Windows partició nincs a gépen, ha meg bejön egy két windowsos kártevő, kárt úgysem tud okozni. Én is csak az XP partició miatt használok vírusirtót. Nem szeretném, ha letöltök egy húzós fájlt és azt átteszem a windowsra kész a baj. Egyébként már tölttem egy gyanús fájlt, bele volt csomagolva a rarban ott volt a hasznos dolog mellett egy run.exe. Mit keresett ott ez a run.exe? Mindenesetre gyanús.

    PS: Egyébként jellemző a linuxra, az RK Hunter ingyenes, ezért mondom hogy minden fizetős windowsos alkalmazásnak megvan a linuxos ingyenes megfelelője. Csak egy példa, Xilisoft DVD Ripper? Ott van a linuxos AcidRip ami ingyenes alternatíva és legalább ugyanannyit tud, mint a fizetős windowsos társa. Opensource forever! Én beleszerettem a linuxba.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

Aktív témák