Hirdetés

Aktív témák

  • Szellem.

    nagyúr

    válasz blattida #9221 üzenetére

    A mosoly jelek lemaradtak így félreérthető volt a válaszom.:) Elnézést. Nem személyeskedésnek szántam.

    Tudom, hogy sok variáns létezik egyes kártevőkből. Régen, tényleg elég volt egy víruskereső, és a cookiek ellen használtunk mondjuk Ad-Aware-t. Ma már ez megváltozott. Sok cég hirdeti, hogy az antivírus megoldása ad-spy védelmet is tartalmaz, ami pedig közel nem igaz! Magyarul hazdunak, mert effektíve egy korrekt és konkrét ad/spy alkalmazás kell külön!
    Igazából én egy dologban látom a problémát. A fenyegetésekre való reakció időben, illetve ezek számában.
    A karácsonyi tesztünkben kiderült, hogy az 5000-res listából a SAS és az MBAM marha keveset ismert fel (ez persze nem csökkenti a két termék referenciáját, szükségességét és feladatát). Pedig ezek a kártevők nem több évesek. A Kaspersky mindet felismerte. A többivel már volt jócskán gond. Engem ez zavar csak, mivel ismert kártevőkről beszélünk, amik gyakran előfordulnak.

    Az MBAM-ot szándékosan használom. A cég állítása szerint a termékük, nem konkrét víruskereső alkalmazás, hanem a gyakran előforduló kártevőkre lettek specializálva. Azokat maradéktalanul felismeri és minden komponenst eltávolít!
    Viszont, ahogy L7wy által közölt tesztben láthattuk, sajnos hiába teszel fel egy antivírust, sok kártevőt nem ismer fel, vagy ha felismeri, nem képes eltávolítani. Ez megint gond, mivel ne csak felismerje, hanem távolítasa is el! Például ott a Norton. Bedőltem a fazsa marketingnek és sok tesztben amit reális környezetben végeztek el, sajnos igen gynegén muszikált az új Norton.

    Tisztában vagyok vele, hogy kell a SAS, MBAM, és a hasonló alkalmazások. A gond az, hogy sok antivírus gyártó cég inkább ezekre próbálja hárítani az alapvető feladatokat és a felelősséget, hogy ezzel palástolja a trehány és gyenge munkájukat!
    Sajnos, ma iszonyat mennyiségben gyártáják a vírusokat. Ezekre pedig fel kéne készűlni, és megfelelő apparátussal és módszerekkel (például: honeypot) kéne védekezni. Példa: Régen elég volt a 1-2 naponta elvégzett adatbázis frissítés. Ma pedig minimum 2 óránként van rá szükség és sok cégnél ez sem elég, mivel marha kevés mintát frissítenek bele a termékbe.
    Szóval, remélem, érted mire célzok ezzel. Én nem azt mondom, hogy a SAS, MBAM nem kell.

    Az MBAM problémával, meg azért írtam, hogy forduljanak hozzád, mert többet foglalkozol vele, mint én mostanában. Például Comodo kérdésben ne is kérdezzen engem senki, mert nem foglalkoztam a Comodo termékeivel, ergo, nem tudok mit írni róluk, hülyeséget, meg nem fogok.

    Remélem, tisztáztuk a félreértésünket. :)

Aktív témák