Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fireman123

    őstag

    Sziasztok,
    Nem tudom, hogy jó topicba írok-e, de majd átirányítotok ha nem :B

    A gépem fő paraméterei: Asrock B75 Pro3 alaplap, i5-3470 proci, 8 gb ram, Sapphire Radeon HD 7850 videókártya, Corsair CX430 táp, 128GB SSD, 1 db 2TB HDD, 1db 1TB HDD, 1db külső 2TB HDD, win7 64 op.rendszer), eddig hibátlanul működött a gép (kb. 4-5 éves), teljesen jó volt amihez nekem kellett (office, film, archicad)

    A jelenség a következő:
    Ha az adott napon először bekapcsolom a gépet nincs semmi baj, működik minden rendesen, akár egész nap is, ....a probléma akkor kezdődik, ha kikapcsolom és nemsokára (kb. 1 órán belül) újból bekapcsolom.
    No ilyenkor nem megy át a jel a monitorhoz, kiírja, hogy nincs jel és nem is lesz kép bármeddig is várok. (a gép működik, világít, hallani a "hangát", ventit ...stb, csak a jel nem megy át a monitorhoz)
    Próbáltam több monitorral, illetve VGA és HDMI kábelekkel is, ugyanaz a hiba minden esetben.
    A monitorokat és a kábeleket is lecsekkoltam másik géppel, azzal minden jól működik, mindenféle variációban.
    Ha kikapcsolom a gépet és várok kb. 2-3 órát akkor újból minden jó és szép mindkét monitoron és VGA illetve HDMI csatlakozással is, ...egészen addig amíg újból ki nem kapcsolom, mert akkor kezdődik előlről az egész.
    "Bemelegedett" állapotban nem hajlandó megjeleníteni a képet, csak akkor ha "kihűl"

    Videokártyás topicban írták, hogy a táp okozhatja ezt a jelenséget. Utóbbi két alkalommal olyat is produkált, hogy miután melegen kikapcsoltam és 2 perc múlva újra beindítottam, akkor elindult (fény, venti, hang) de ~2 mp után megszűnt az áramellátás (fény, venti ki) majd újabb 2-3 mp után magától beindult és betöltött a win, persze a jel nem ment át a monitorhoz.

    Van ötletetek, hogy mi lehet a bibi, lehet ez táp probléma, illetve hogyan tudnám ezt kideríteni, ......hogy ne vegyek felesleges dolgokat egyből?
    Köszi előre is segítséget, de ha kérhetem szájbarágósan írjátok le, mert tényleg csak alap dolgokat tudok, inkább csak használom a gépet :R

Új hozzászólás Aktív témák