Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    válasz Danny_L.hu #2748 üzenetére

    Biztos hogy van benne külön kenő olaj is, elvégre a gázolaj nem ken minden alkatrészt, csak a kis dugattyúkban és az útjába ejtett szelepeben van gázolaj, a többi rész nagyon hasonló a motor felépítéséhez, itt is van a főtengelynek megfelelő hajtó tengely és a dugattyúknak, amik a GO-t tolják a csövekbe hajtókaruk, stb. és ezeken a helyeken nincs GO, ezeket a motorhoz hasonlóan kenni kell, ezért kell a motorolaj bele !

    A szervíz könyv is említi a kenőolaj csatlakozást és hogy az új adagolóba, vagy felújított, javított adagolóba 0,4 l motorolajat kell tölteni.

    Csak az a kérdés, hogy most ami nekem van, az melyik fajta - bár azt sejtem - de hol van az olaj leeresztő és a betöltö csavar ?? :F

    Ma tanulmányoztam tüzetesebben, de nem leltem meg a pontokat, legfeljebb talán a leeresztést.

    Az tény, hogy azokat a részeket, melyeket a GO ken, ott szerepe volt a kénnek, a kénesebb jobban ken, de ha már nincs kén, éppen azért érdemes kicsi motorolajat keverni az üzemanyaghoz.

    t.zsolti ismerőse 1:100 arányban szokta keverni motorolajjal, gondolom, 4 ütemüvel.

    Szerintem azzal is lehet, de lehet, hogy a kétütemű motorolaj is jó hatású és az kifejezetten arra készült hogy üzemanyaghoz adva fejtse ki kenő hatását, majd elégjen a hengerben (mégha eredetileg benzinhez és kétüteműhöz szánva is)
    De akár lehet mindkettőből benne, az tuti, hogy ken. :D

    Üdv.:

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák