Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz concret_hp #21970 üzenetére

    A legtobb esetben igen, bar apro kondiciobeli elteresek vannak, de neha a reszletekben van a kutya elasva. Peldaul az otp rugalmatlan, sima athidalo sincsen (van az ASZF-ben, csak nem adnak senkinek), es bar surun vannak fiokok, ez hatrany is amikor kijelentik, hogy ezt az ugyet (foleg a vegen) csak adott fiokban vegezheted, ahova szerintuk tartozol. En mondjuk utalom, hogy sokszor az a fiokonkent 1 kikepzett ember se igazan ert semmihez, ami nem a normal lefolyas (eloszeretettel szajkozzak peldaul, hogy csak a szerzodes szerinti havi befizetesre jar all.tam, ami empirikus uton is cafolva (regi 200e-es szerzodesbol amibol 100e lehetett volna a megtakaritas, 350-et vettem ki). Ugyhogy a nyitasi dij barmelyiknel lenyomhato, ha nem tervezel a hitelresszel. A regi tipusu szerzodesek (megtak. ido alatt az alltam-on felul netto [nincs kamatado ertelemben] 3% eves kamat) mostansag mar magaban sem rossz, ja barr az ujakon mar van szamlavezetesi az a nyitasin felul is koltseg.
    Az erstet passzolom, otp-set csak a nagyon otp-hez kotott embereknek ajanlanek, ha meg engedik menet kozben meglevo hitelhez utolag kombizni (volt ra pelda, csak nem tudom mindig megy-e), akkor plane jo lehet. De a funda annak ellenere tud (de csak tud, nem mindig!) flottabbul ugyintezni, hogy ott az uzletkoto neha csak osszevarva kuldi fel a papirokat.
    Ja otp-nel - szerintem nem felel meg a torvenyertelmezesuk - ha nem kiutalas elfogadasaval, hanem felmondassal veszi fel valaki, akkor csak a szerzodo nevere "atirva" lehet, azaz ha volt kedvezmenyezett mert magara egyszer mar elhasznalta, akkor bukta az alltam. A kiskoruakkal is szivattak, most az mar enyhult, de me'g mindig nem teljesen tiszta.
    Kavaras nelkuli (4-5-x ev mulva egy szerzodesnyit sajat lakascelra) az mondjuk lehet hogy tok mindegy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák