Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sss

    senior tag

    válasz RM1 #42555 üzenetére

    "A kiinduló javaslat az volt, hogy ha van megfelelő tőkéd, és jók a kilátásaid, akkor jó vétel lehet egy ingatlan, megfelelő körülmények esetén."

    Pár hozzászólással korábban meg ezt írtad, nem volt szó körülményekről és tőkéről.
    "Nem ismerem az anyagi helyzeted, de ha még nincs saját ingatlanod, akkor elsőnek abba fektess be."

    A fórumtárs pedig ezt:
    "Ettől függetlenül szerencsésebb a hitel fizetni, mint a bérleti díjat. Az előbbinél a vagyonodat gyarapítod, utóbbinál az ablakon dobod ki."

    "Egyedi eset mindegyik, mégis általánosan, konkrét példák nélkül nincs jó levezetés."
    Ebben egyetértünk.

    "Bérlés vs. törlesztőrészlet 30 ezer különbség? 2013-ban 70e volt a bérleti díjam, míg a lakáshitel kevesebb, a kamat nagyjából 10-12e induláskor, tehát ennyi volt a tényleges díj"
    Nem tudom hogy néztek ki ezek az összegek 2013-ban. Manapság Bp-n egy normálisabb kerületben lévő, nem azonnal felújítandó kétszobás panel mondjuk 30M Ft. Kibérelni kb. 120k/hó. Felvenni hozzá 20M FT kölcsönt 10 évre (google első találat szerint) kb 200k/hó.

    Tehát ha nem ragaszkodsz a saját lakáshoz, akkor megspórolsz havi 80k Ft-ot 10 éven keresztül + a 10M Ft kezdőtőkédet + megspórolod a saját lakásod 10 évnyi karbantartására költött összeget (albérlet esetén ezt intézi a tulaj) + ezeket az összegeket be tudod fektetni. Tehát szó sincs arról, hogy ha nem veszel lakást, akkor 10 év múlva nem lesz semmid.

    De itt befejezem.

Új hozzászólás Aktív témák