Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VirsLee

    őstag

    válasz RM1 #43058 üzenetére

    Amennyiben ez bekövetkezik, akkor várhatóan indulástól számított 2 éven belül le fogják cserélni a teljes termékpalettát. Ez Intel szempontjából annyit jelent, hogy 2 év alatt a PC piac 7.5%-át jelentő Apple-t teljesen bukják, ez kb. 20-23m processzort jelent éves szinten. Ezek jelentős része mobil proci. Azzal számolhatunk, hogy kb. 17% az AMD részesedése, de ők nem szállítanak processzort az Applnek. A Chromebook szekció miatt biztos, hogy nem 83% az Intel részesedése. Ha 80%-kal számolunk, akkor az Apple-nek köszönhetően több, mint 10%-kal fog csökkenni az értékesítésük.

    Intel sem számol azzal, hogy az idei évben tudják tartani a piaci részesedésüket, minden szegmensben azzal számolnak, hogy csökken. Úgy tudom 2020-ra biztosan nem várható olyan termékük desktop és szerver fronton, ami megfordíthatná a trendet.

    Részemről jelenleg se Intel se AMD-t nem vennék :) Intel 2 évig még tuti szerencsétlenkedni fog és piaci részesedést veszteni, AMD pedig eleve indokolatlan árazással megy. Nem tudom, hogy nem súlyozták-e felül néhány alapban és esetleg ezért megy annyi pénz oda.

Új hozzászólás Aktív témák