Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz kokii #70439 üzenetére

    Ez pár hónapja téma már itt, volt erről egy jó zsiday cikk is (még az Ukrán háború előttről).

    Én is évekkel ezelőtt már a forinttól függetlenedés útjára léptem (bár eredetileg nem ez volt a fő ok), csak én nem a forint fizetésemet váltom devizára már, hanem alapból devizában jön a jövedelmem (remote contractor) és marad is abban.

    Ha nem rondított volna bele a képletbe egy ingatlan adás-vétel, akkor konkrétan az lenne nálam mint amit írsz kb. 3 éve, csak a "tejre valót" váltottam volna át forintba. Ugyan még forint alapon számolok én is, de szerintem 1-2 éven belül elkezdem gyakorolni az EUR alapon gondolkozást és a fordított irányú fejben váltogatást az áraknál.

    Kis érdekesség még: a régi ingatlanomat egy kiköltözött magyar vette meg a nagymamájának (felhozta vidékről BP-re). Már ott is felmerült (ez tavaly év vége volt), hogy EUR alapon menjen az ügylet egy része, csak egyrészt elbonyolította volna a szerződést, másrészt meg végül úgy volt vele a vevő, hogy mivel a szarint inkább romlik, mint erősödik, a szerződés és a kifizetés (váltás) közti időablakkal járjon jól ő. Be is jött neki természetesen. :(((

Új hozzászólás Aktív témák