Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BullZeye

    veterán

    Sziasztok,

    Jelenleg egy i5 procis windows 10-es gép megy HTPCnek, viszont nem célhardver (laptopból marad alaplap), és tegnap csak a vicc kedvéért kipróbáltam Raspberry PI 3B-t (Raspbian).

    Nem kifejezés mennyire meglepődtem, hogy alig lassabb mint az SSD-s gép, arról nem is beszélve, hogy CEC támogatás miatt egy fokkal kezelhetőbb, és a DP-HDMI adapter helyett a HDMI-HDMI kábellel sokkal gyorsabb volt a 60p->24p váltás a TVn, nem volt "üresjárat".

    Viszont feleségem nagyon szereti az Animéket, és azok egy része Hi 10p kódolású, amit R3 nem támogat hardveresen, így egyenlőre ment vissza a régi.

    És itt elgondolkodtam, ha R3 ennyire használható, akkor egy picit erősebb Android box egy linuxszal még inkább jó választás lehet, és fölösleges megvenni Asrock integrált procis megoldását sokszoros áron HTPCnek.

    Egy pár kérdésem viszont lene:
    1) Libreelecen kívül megy ezekre bármilyen más Linux is, ami picit jobban felszerelt?
    2) Szervernek használta ezt közületek bárki is? (pl Home Assistant, Flexget)
    3) R3-hoz képest milyen fogyasztásuk van?
    4) Ha mondjuk csak HTPCnek van használva napi 3-4 órát maximum, akkor a nem használt 20 órában idle fogyasztása kb mennyi? 1-2 W, több, kevesebb? Ha van Idle, akkor ilyenkor mennyire fürge a feléledése? Mint telefonnál, hogy csak power ON és 1 sec alatt ott van minden?

Új hozzászólás Aktív témák