Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz membrandj #111070 üzenetére

    nem akarok szervercuccot, mert a cég sóher. kicsit jobb minőségű asztali gépre kényszerülök. ha szervert kellene vennem, nem lenne gond, van jó beszállítóm intel szerverre, összeklikkelem, pár nap alatt megjön, főnök rögtön infarktust kap az árától... :)

    amikor utoljára gépet vettem nekik, akkor asus p9d-ws-t kaptak, ami akkor olyan 55 rugó környékén volt. ez egy asus terminológia szerint workstation alaplap, én félszervernek hívom, mert szerver chipset és szerver ethernet vezérlője van, a többi része meg sima desktop. ezt még le tudtam tolni a főnökön, de amit ebben a kategóriában délután néztem (valami asus z170 ws vagy ilyesmi, a maga 129 ezer forintos árával), az nemcsak, hogy nem fog átmenni, de én sem fogom ajánlani, mikor egy supermicro x11ssz-ln4f csak 104 ezer forint. tehát ha nem találok értelmes áron 6. sorozatú intel procihoz alaplapot, akkor majd lesz 4. vagy 5. generációshoz való, például ez a p9d-ws.

    viszont én nem tudom a következőket, mert nem foglalkozom folyamatosan hardverrel:
    - mi most az a proci, ami relatíve erős, de nem nagyon drága
    - milyen rendes, nem összecsukló szerverház van, aminek az elejében elég ventilátor van ahhoz, hogy körbefújjon 8 diszket
    - milyen tápot vegyek, ami bírja a gyűrődést.

    ui: azért is sóherek, mert egyszer belenyúltak egy sorozat ibm-be, és azóta nem pártolják a márkás cuccokat. most vettek az irodába asztalit, szerencsére nem én intéztem, de olyan háza van a gépnek, hogy sírtam. mintha azon a kétezer forinton múlt volna a cég jövője. rossz ránézni. na ilyet se akarok.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák