Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ilyen_85

    senior tag

    Sziasztok!

    Szeretnék itthonra egy file szerver / nas -t összerakni, először egy gyári cuccot akartam venni, de megláttam mennyibe kerül egy synology nas igy inkább összeraknék egy pc-t neki.

    1. Mire fogod használni a gépet?
    Nas
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    hdd-k, ház, táp
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

    Egyelőre ezekre gondoltam:
    ASRock H370M-ITX/ac
    i3-8100T OEM
    CRUCIAL 4GB DDR4 2400MHZ

    4. Mennyi a kereted rá?
    kb 80k
    Ha ennél több lenne akkor inkább veszek hp microservert

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)

    Elég a proci integrált vga-ja

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

    Szeretnék legalább 2db gigabites ethernet-t és sok SATA portot, hogy később ha több hdd kerül bele akkor tudjam bőviteni.

    A proci szerintem túl erős egy NAS-nak, de baromi olcsón meg lehetne venni egy oem darabot (24.000 forintért!) ennyi pénzért csak sokkal gyengébbet lehetne venni.

    Kicsit visszaolvastam a topikban és ajánlotta itt egy kolléga a Deskmini A300-at, ha nem lenne itthon pár elfekvő alkatrész akkor talán elgondolkoznék rajta, de kicsit tartok tőle, hogy kevés lenne erőben. Főleg nagyméretű fájlokat mozgatnék 60+ gb-t, persze lehet a deskmini is birná a tempót nem tudom. Illetve a Deskmini-ben csak 1 ethernet port van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák