Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gonger

    senior tag

    Sziasztok
    Sziasztok, az alábbi géppel rendelkezem itthon.
    Gigabyte P35-DS3
    Xeon L5420
    8 GB RAM
    Nvidia Geforce GTS450
    SSD + HDD

    Elsősorban böngészésre, irodai alkalmazásokra használom, ritkán rövid filmek 2-5 perces videóvágására full HD-ban.
    A gépezet jó részei már igencsak korosak, de még működik, a Win 10 most nem túl stabil, de egy újrainstallal szerintem ez megoldódna. Mégis zavar, hogy minden 5. indításnál előjön valamilyen probléma pl nem látja a HDD-t, perceket!!!! kell várni a bios képernyője után mire bootol, kicsit szerintem hangoskodik a táp és is már.
    Szeretnék egy olyan gépet összerakni ami egy kisebb, kompaktabb házban elfér és még jó pár évig működik, netán a videó vágáshoz is ad némi erőtartalékot, de nem ez a fő szempont.
    Nagyon nem követem már a proci generációkat, de mindig is intel-es voltam, ha újat vennék, most is azt választanám. Egyes cégek kínálnak HP, DELL gépeket, amik vélhetően multiknál futottak, nyilván az árrésüket nem szeretném megfizetni, ha magamnak olcsóbban összerakom, de segítsetek lszi, hogy mi az az alaplap, proci, videókártya kombináció amit még érdemes használtan megvenni a fenti igény kiszolgálására?
    1. böngészés, spotify, irodai alkalmazások, néha kisebb videók szerkesztése (Sony Vegas)
    2. SSD + HDD, bill, egér, Samsung LS22C300 monitor
    3. alaplap, proci, videókártya (?), ház, táp, memória
    4. 100 e alatt szeretném tartani a ktg-eket, ha lehet ebből minőségi előrelépést elérni, de minden tanácsot meghallgatok.

Új hozzászólás Aktív témák