Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • D013

    aktív tag

    Sziasztok,
    "Háromnegyed gépet" cserélnek szeptemberben. Várogattam a Zen 3-ra de elfogyott a türelmem, főleg hogy semmit sem tudunk az árazásról vagy hogy tényleg megjelenik-e idén, és ha igen, akkor lesz-e készleten. A jelenlegi gépemet egyben meghirdetném, a kiszedett alkatrészekről a 2.-es pontban írok. További háttér: van 80 ezer forintnyi Emag utalványom.
    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    Főleg játék multi és single vegyes.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Amit áthozok a jelenlegiből az a VGA - RX 5700, gyári, 1 terás vinyó, 500 Gb-os WD blue SSD. Bill + egér meg hangszóró van. Egyenlőre maradok a fullHD 60hz-s tv-nél mivel nincs hely az albérletben. Jövőre ha elköltözünk tervezek venni egy 27-29 colos freesnyces monitort.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Első körben iponon nézelődtem, összeszerelést kérek, pár dolgot vennék emagról
    Ház - az elérhető árú Zalmanokat nézegetem az iponon.
    Alaplap és processzor: ez lenne irományom fő dilemmája. Tudom, biztos ezerszer feljött már a téma, de melyik lenne az okosabb?
    a.) Egy B450-es MSI Max (bios update miatt a MAX), vagy egy új B550 az olcsóbbak közül + Ryzen 3600
    b.) B460, néztem is elérhető árúak közül egy Gigabyte-ot, ami 2933Mhz-ig támogat ramot + 10400f vagy 10500
    Memória: ez azt gondolom mehet emagról, 16 Gb, 3200Mhz vagy 3600, ha Intel gondolom akkor elég a 3000.
    SSD: Samsung 970 Evo Plust néztem 500Gb-ost. Ez is beleférne még az utalványokba. Összesen így lenne 1 Terányi SSD tárhelyem.
    Proci hűtő: valami ami nem gyári, akár egy Deepcool Gamaxx 300/300R, vagy ami kb ekörül van árban
    Táp: Nem kell nekem elszállni, egy ilyen árban nekem elég: [link] , ha ebben az árkategóriában van jobb akkor itt is nyitott vagyok :)
    4. Mennyi a kereted rá?
    140-150k + 80 emag
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    Egyenlőre a 1080p-s 60hz-s tv, később majd monitor, szerintem maradok fullHD-n, de IPS és freesync 75hz elég lesz. De csak jövőre
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    A háznál nyitott vagyok fehérre is akár, Zalmanból láttam nagyon szépeket, egy-két diszkrét RGB is elfér akár. A fő dilemma az Intel vs AMD. Egyrészt egy B550 támogatná a jövőre nézve a Zen 3-at, és ha lesz akkor egy Zen 3 refresh-t is, viszont B450 is lehet elég lenne, mert ott is megkapnám a Zen 3-at és ha van elég bios hely akkor probléma nélkül (ezért nézegettem az MSI-t). A B460-os intel meg a Rocket Lake-et, ha jól tudom. Az is tuti hogy egy 10500 játékokban picit erősebb mint a 3600, de utóbbi meg kicsit OC-zható.
    Olyan 3 évre tervezek az 5700-al, ebből letelt már majdnem egy. Szeretném ha a kövi VGA-m alá elég lenne a rendszer, mert jelenleg van némi bottleneck, a 4790 + 1600 Mhz-s ram miatt.
    Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák