Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Snapshot

    csendes tag

    Sziasztok,

    A lányomnak / lányaimnak szeretnék gépet vásárolni.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?

    - általános használat (40%): youtube, oktatás, projektmunka, filmek
    - játék (60%): Star Stable Online (MMO), Sims 4 (single) és WoW (MMO) (utóbbi nem hangsúlyos, mert nem hardcore szinten tolják, egyelőre csak trial)

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

    HDD-re és monitorra nincs szükség. Egyelőre dedikált videokártyára sem, mert van egy javított Gainward GTX960 Phantom (erre majd a következő pontban visszatérek).

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

    HDD-n és dedikált videokártyán kívül minden (billentyűzet és egér is), de egy-két dologról kicsit bővebben:
    - alaplap: Ha létezik, akkor valami olyasmi érdekelne elsősorban, amin az integrált video nem totál csőd, mert ha a meglévő videokari elhal, akkor még eldöcögjön nekik a -- tudomásom szerint nem túlzottan erőforrásigényes -- Star Stable Online (a WoW már nem hiszem, hogy értelmezhetően megmozdulna bármelyik ilyenen, de ez tényleg nem annyira lényeges egyelőre).
    - gépház: Nem kell ablak, nem lesz RGB. Egyszerű, de normális, jól szellőző, jól szerelhető házra lenne igény, hátha valamikor nekem kell szerelni :) (nekem Fractal Design házam van, imádom, de a lányoknak nem muszáj ide pozícionálni az ajánlatot).

    Valami olyan konfigot keresnék, amire a későbbiekben tudok építeni, van lehetőség bővítésre. Anno évekkel ezelőtt a saját gépemet is a ti segítségetekkel pakoltam össze és még mindig van olyan alkatrész benne, ami most is használatban van. Respect!

    4. Mennyi a kereted rá?

    Mondjuk 120 ezer (de az ár-érték arány oltárán hajlandó vagyok áldozni akár +30 ezret is ha szükséges - legfeljebb majd anyának nem szólunk...)

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)

    Jelenleg van egy hadrafogható 1080p natív 24"-os monitorunk.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

    Hosszú ideig megrögzött Intel hívő voltam, most is efelé hajlanék, de nem tudom, hogy az AMD-nek van-e ebben az árkategóriában megfontolandó kínálata.
    Egyedi igényként talán annyi, hogy jó lenne, ha valahol egyben, összeszerelve, tesztelve, BIOS-frissítva meg lehetne oldani és december 20-ig meg is érkezne kiszállítva - szóval céget, boltot is ajánlhattok, ha szabad.

    Előre is köszi az ismételt segítséget! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák