Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz KROK640 #161068 üzenetére

    én egy 120W-os 2678v3-mat hűtök "félpasszívan" és nem megy 70C felé (félpasszív, mert a cpu bordára nem raktam ventilátort, csak annak a fekete "duct"-nak a legvégén van egy 12cm-es házventi).. ez ráadásul DDR3rammal is megy (szerintem az 1xx0v3 sorozatot nem felétlen éri meg megvenni).
    De játék alatt az 50C-t se értem még el vele (jellemzően szinte "alszik" a cpu magjainak nagyrésze olyankor a fogyasztás meg játéktól függően 40-85W akkor a CPU részéről)...
    [itt látható kép a hűtésről]
    igaz, nem kis darab a hűtő Thermalright Macho Rev.a
    Csak arra akartam kijukadni, 140W-hoz nem feltétlen kell vízhűtés, sőt. Ez inkább azon asztali cpu-kra vonatkoznik ahol a TDP érték kb. csak tájékoztató jellegű, de senki se TDP limitet bekacsolva használja (mert akkor sokkal lassabb minden újabb intel és amd cpu is mint amit az átlag tesztek hoznak).

    Nem fontos az ECC, nélküle is megy, de az ECC ram olcsóbb (na még nincs ram). Egy fél éve amikor vettem az enyémet a DDR3-mat kerestem kimondottan, mert akkor még fele áron ment a DDR3 ECC mint bármely más DDR4 féle ram... azóta ez erősen megváltozott (sokkat ment le a DDR4 ára). Az, hogy válogatósabb ramban igaz, de csak annyira amennyire az intel HEDT platformja finnyás az ilyen-olyan ramokra (eléggé az tud lenni általánosan).. de ami megy intel HEDT-ben az jó eséllyel ezekben is (az ECC-sek meg még nagyobb eséllyel mennek).

    [ Szerkesztve ]

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák