Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsoltnyiri

    tag

    Sziasztok!

    Megérett az idő a a gépcserére, de az elmúlt pár évben teljesen lemaradtam a fejleményekről, úgyhogy segítséget kérnék. Nagyjából összeállt a fejemben, hogy mit is szeretnék, de biztos, hogy lehetne rajta pontosítani, illetve nem tudom manapság mi érné meg a legjobban.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Hobbi szintű programozás, de főleg játék, mind multi- mind singleplayer.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    - egy Fractal Design Define R5 házba jó lenne ha beférne minden, meg vagyok vele elégedve.
    - van egy Thermalright HR-02 Macho Rev. B proci hűtőm, amit szintén nagyon szeretek, nem tudom mennyi a realitása, hogy rámegy az új socketekre is
    - valamint egy FSP Raider 550 tápom, ami már nem mai, de eddig hibátlanul tette a dolgát, szóval ideális esetben mázli lenne ha nem kéne cserélni (nyilván nem ez az elsődleges szempont).
    - egy Creative Sound Blaster Zx hangkártya (PCIe)
    - random 1 TB WD vinyó
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    - CPU, alaplap, RAM, SSD (GPU majd csak később, egy 3070 fog belekerülni, majd ha értelmes keretek közé esnek az árak)
    4. Mennyi a kereted rá?
    - Mondjuk, hogy 200e körül, de használt is játszik (sőt, igyekszem majd használtan levadászni mindent). igazából a GTX 3070 köré építenék egy megfelelő gépet, nincs hard limit a kereten.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    - Egy 144hz QHD monitor vásárlása lesz a cél a gépfrissítés (+ a későbbi videokártya után, tehát ezt kellene kiszolgálni).
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Nem vagyok a csicsa meg RGB és társai híve, az egyszerűség jobban tetszik, de nem deal breaker így se, úgy se. Prociban kicsit az új AMD-k felé hajlok (noha sose voltmég) az enegia hatékonyság és jövőállóság miatt.

    Ami az én fejemben összeállt:
    CPU: AMD Ryzen R5 5600X (120e körül van HA-n)
    ALAPLAP: fogalmam sincs, ebben mindenképp segítég kéne
    RAM: valamelyik 2x8 GB 3200MHZ CL16-os RAM? Úgy tudom, az AMD-k szeretik a jobb ramokat, de nem tudom mennyit számít. Jobb lenne az 3600 MHZ CL18? Vagy számít, a sokkal drágább 3600MHZ CL16 pl? 3200MHZ CL14? Itt teljesen elvesztem. 25e körül vannak kb ha jól látom. Nem lenne baj, ha a RAM low profile lenne.
    SSD: 500GB Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD 30e körül. Eredetileg 1 TB-t szerettem volna, de az már kicsit a lélektani határ fölött lenne. Van esetleg valami olcsóbb 1 terás ami megérni? úgylátom nagyon a Samsungok mennek csak.

    Ehhez jönne később a GTX 3070 és a QHD monitor. Elég lenne a már említett FSP táp? Proci hűtőm rámenne? Bármilyen egyéb ötlet/javaslat? :)

    Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák