Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • palfitom

    Topikgazda

    válasz Cornholio84 #167106 üzenetére


    Cornholio84

    Szia,

    "Ennyi lenne dióhéjban a tervem." - És milyen lenne, ha "bőlére" engednéd? :DDD

    A konfigban nincsenek nagy hibák, akár mehet is, de azért hozzáfűzök ezt-azt.

    CPU: Ha van érezhető felára a non-K 11700/11700F-fel szemben és amúgy sem tuningolnál (a hűtőből kiindulva gondolom, hogy nem), akkor nem érdemes megvenned, nem lesz vele előnyöd. Persze ha közel azonos az ár, akkor menjen nyugodtan a K-s verzió.
    Ha tuning is játszik, akkor Z590-es lapot és komolyabb hűtőt kellene venni.
    VGA: Ez lesz a "gyenge láncszem" a gépben, az általad elvárt játékélményhez csúcs kártyákban kellene gondolkodnod! (persze tudom, hogy ez is marha drága, de itt én inkább egy RX 6800XT / 6900XT-t vennék)
    Ram: jelenleg 16GB szinte minden játékhoz elég, de a jövőre való tekintettel (és mert egész normális mostanában az ára) maradhat a 32. Hozzáteszem, hogy inkább kicsit gyorsabbakat vennék.
    Hűtés: a ház elejébe tennék még egy, harmadik 12-es ventit is, avagy lecserélném a 2 12-est 2 db 14-esre.
    "A videókártya és az alaplap legyen Gigabyte mindenképpen" - Ahogy gondolod, de a nagy gyártók közül pont a Giga VGA-kkal volt mostanában a legtöbb gond (főleg a zörgő ventik miatt)... (Nem érdemes a márkákhoz ragaszkodni általánosan, mert szinte mindegyiknél van valami nem igazán ajánlott komponens!)
    "vannak előnyei, talán manapság főleg. ( alacsonyabb a procijaik fogyasztása" - Így van, ez egy jelentős előny, nem is az áram-költség, hanem inkább a hűtés miatt. Bár azért ez sem "fekete-fehér": az általános hűthetőségük jobb valóban, de a kis hőátadó felület miatt (7 nm-es technológia) nagyobbak a "hő-tüskék", ezért náluk érdemes egyedi ventiprofilt létrehozni.
    +1: Ha időtállóbb technikát szeretnél, akkor i5 12600K-t vegyél, az most kb. a legjobb ár-érték arányú gamer-proci. Lehet kapni hozzá DDR4-es ramokat támogató lapokat, 3600-4400 MHz-es DDR4-es ramokkal brutál gyors (gamingre a DDR5 most még nem jobb, viszont sokkal drágább), és még árban is versenyképes. Ehhez viszont W11 ajánlott.

    [ Szerkesztve ]

    Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák