Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Androidus

    csendes tag

    Sziasztok!

    Öreg harcos vagyok már, nem tudom olyan könnyen beleásni magam az alkatrészek aktuális helyzetébe, ezért olyan gép összeállításához szeretnék segítséget kérni, amit előre láthatóan 10 évig csak takarítani és szofvert frissíteni kell.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    WoW-ozok, Simcity-zek rajta elsősorban. Próbálgatok mást is, de nem újakat. Egyébként általános otthoni használat: böngészés, filmnézés, zenehallgatás, néha grafikai szerkesztés.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Semmivel.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Ház, táp, alaplap, proci + hűtő, memória, ssd.
    4. Mennyi a kereted rá?
    Nincs keret. Úgy saccolom, hogy 400 ezer alatt megáll, de ha azt mondjátok, több kell rá, akkor legyen.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    75 Hz-es FullHD monitort tervezek venni hozzá, F-Sync, HDMI, D-Sub.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Szerintem a megbízhatóság miatt fontos, hogy minden bolti legyen. Nem vagyok elkötelezett, csak nézegettem. Úgy saccolom, hogy nekem egy Ryzen 7 5700G + 32 GB gyors DDR4 (Kingston Fury Road?) + 2TB M2 SSD (Crucial?) kombó megteszi, videókártya nem is kell bele, de nem véletlenül kérdezek itt. Az FSP Hydro G Pro 650 kifejezetten szimpatikus. Alaplap, ház, hűtő, fogalmam sincs. Illetve még annyit szeretnék, hogy a ház csilivili nélküli fekete legyen, elöl USB kivezetésekkel.

    Szóval nem nagyok az igényeim, de szeretnék mindent túlméretezni, hogy ne fogyjon ki belőle a szufla az évek alatt olyan könnyen.

    Köszönöm szépen a segítséget előre is.

Új hozzászólás Aktív témák