Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PigTadaaa

    lelkes újonc

    Sziasztok!

    Hamarosan gépvásárlásra kerül sor. Valami olyasmi lenne a terv, hogy 5 év múlva kelljen megvenni a következőt, ezt sikerült az elmúlt 2 vagy 3 alkalommal is tartani. (Egyébként ebből az elmúlt két alkalommal, tehát 10 és 5 éve is itt kértem tanácsot, és hallgattam a jó szóra. :-)) Ebbe az időszakba valószínűleg bele fog esni a GTA6 PC-s megjelenése is, nem bánnám, ha nem kéne frissíteni a gépet a max beállításokhoz sem, ez persze csak vágy, nyilván nem lehet ilyesmit kalkulálni.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Abszolút mindenféle játékra, single (pl Hogwarts Legacy) és multi (CSGO, Warzone, bármi...) egyaránt.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Mindenből újat veszek, de a nagy részét ki tudom választani. Ami releváns, az az, hogy a RAM az DDR5 6000+mHz lesz. Azt gondolom, 64GB elég lesz(?), és javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom, hogy praktikusabb, ha 4x16os stick van 2x32es helyett, ez ugye az alaplap slotok miatt fontos.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Alaplap: ez az, ami a legnagyobb rejtély számomra, hogy mi indokolja az árkülönbségeket? Elvárások egyébként: bluetooth (kontrollerhez), wifi (nyilván vezetékesen lesz netre kötve, de biztonság kedvéért), és hely 2db PCIE SSD-nek a videókarin túl.
    Videokari + cpu: az áruk miatt a legdrágábbak kiesnek, de azalatt pont úgy van többféle is mindkét alkatrész esetében, hogy nem világos, hogy melyiket lenne igazán praktikus választani.

    4. Mennyi a kereted rá?
    700K körül ki kéne jönnie a kérdéses három alkatrésznek (MB GPU CPU)

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    Nincs még kiválasztva. Szeretnék legalább 120 Hz-est. Az a terv, hogy azokat a játékokat, amikhez nem kell egér+bill, a TV-re kikötve PS5 kontrollerrel fogom játszani a gépről. A TV 4K, a monitor is az lesz, és jó lenne natív felbontáson játszani.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Csak Intel/Nvidia, RGB fények kerülendőek.

    Köszi a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák