Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dfsz34

    őstag

    válasz D1Rect #18382 üzenetére

    Hát azt csak észreveszi, hogy elfogyott a memória, amúgy a windows is ugat érte, ezt tudom biztosan, mert először csak 2gb volt a laptopban és az azért el lehetett fogyasztani. A mostan 4 (ami ráadásul csak 3 xp alatt) már bőven elég, igaz nem is kísérlezetek vele, mert már belőttem a rendszert stabilra.

    Nem értem miért kell lebeszélni az embereket a lapozó kikapcsolásáról. Jó, aki Chrome-t akar, az vegyen hozzá SSD-t, nem érdekel ez a része, de melyik programok érzékenyek a kikapcsolt lapozóra? Eddig csak erről a Chrome ügyről hallottam most.

    én ia filóztam, hogy ssd vagy memória bővítés, de a memória sokkal olcsóbb, meg az ssd hiába gyors, de a tárolókapacitás még ilyen hdd árak mellett is fele-negyede és most én attól nem ájulok el, hogy a mostani kb 1 perc indulási idő helyett lenne majd 30-40 másodperc. Amúgy is át szoktam gondolni, hogy mit akarok csinálni, ami nem fél perc, teljesen mindegy hogy a gép fél perc vagy 1 perc alatt indul. Utána sem érdekel, hogy a firefox vagy a symphony 15 másodperc vagy 5 másodperc alatt indul el. Aki nem zizeg a gépen egész nap és nem kattingat meg bezár programokat 5 percenként annak majdnem édesmindegy, hogy hdd van-e megfelelő rammal és kikapcsolt lapozóval vagy mondjuk ssd.

    Böngészés alatt meg simán kiszolgál ez a rendszer 120 Mbites netet, ha ráklikkelek a linkre van, hogy szempillantás alatt ott az oldal van hogy várni kell, de biztosan nem azért mert a gépemben csak hdd van, hanem mert mondjuk csúcsidő van a neten. Ha bekapcsolom a lapozófile-t, akkor viszont volt hogy behalt és kaparta a vinyót keményen a cache miatt, gondolom közben meg próbált lapozó adatokat is kiírni.

Új hozzászólás Aktív témák