Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zedfanster

    csendes tag

    válasz membrandj #57319 üzenetére

    A monitor egy külön budget-ből fog jönni de egyszerre a konfiggal szerencsére. Abból egy Dell U2413M-et szemeltem ki, IPS és 1920*1200. :)) Mindemellett meghagyom a mostani 24'-os fullHD monitorom így 2 monitort kell majd kiszolgálnia a VGA-nak. (csak egyiken megy majd játék, másikon közben film vagy stream ablak vagy ami kell, videó szerkesztéskor egyiken a szerkesztő, másikon a turorialok itt megjegyezném hogy közel 5 éve használok after effectset, de még mindig van mit tanulni :DDD persze nem vagyok pro, inkább lelkes amatőr, ahogy időm engedi úgy szerkesztgetek)

    Nagyon-nagyon erősen gondolkozom a tuning vs nem tuning témán, körülbelül 2 hónapja tervezem már a konfig váltást és egyre inkább elbizonytalanodom...

    Tuning melletti érvek:
    -minőségi alaplap ami bizony sok fejfájástól is megkímélheti az embert (asus maximus Hero VI a jelölt, soha nem volt ROG cuccom ezelőtt de nagyon szeretném kipróbálni)
    -Bivaly proci amit még tovább tunigolhatok
    -Kompakt vízhűtés ami ha visszavett órajel alatt lévő procin függ még hűvösebb helyet biztosít a CPU-nak. Lehet hogy hülyén hangzik, de azért is nagyon tetszik a vízhűtés ötlete, mert rengeteg helyet megspórol a CPU tájékán, sokkal kellemesebb a gépben kotorászni amellett és a karbantartások is kényelmesebbek lehetnek. Kérdés, hogy megér-e ez 30k-t (H100i), ezért nem most terveznék venni hűtést, egy darabig gyárival menne a CPU mint egyik ismerősömnél.

    Anti tuning érvek:
    -akár 30-40 ezret is spórolhatnék vele.

    Az a másik dolog, hogy én több évre venném a konfigot. Nyilván ha egy ilyen gép a kezembe kerülni 5-6 évig ki sem nyitnám a szám. :)

    Aztán másik dilemmám a VGA:
    A GTX 780 felé húz a szívem, de a 770 50k-val olcsóbb... NAGY vívódást okoz ez nekem... Mindemellett senki sem lehet jós, de ezt a konfigot úgy szeretném venni, hogy akár GTA 5-öt is streamelhessek vele, már ha kijön PC-re (ami majdhogynem teljesen biztos) de megmomondani senki nem fogja tudni, hogy mi lesz elég ennek megvalósításához.

    [ Szerkesztve ]

    Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy aláírás...

Új hozzászólás Aktív témák