Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    válasz membrandj #71524 üzenetére

    De komolyan gondolom hogy gyári hűtővel akarok tuningolni. jelenlegi procim is egy 1.8GHz es proci és évek óta 3GHZ en(néha 2.7 en használtam) használom a gyári hűtővel. annyi a trükk hogy nem feszelem agyon. kipróbáltam 3.2 GHz en is a procim de csak jóval nagyobb feszen tudta csak hozni és féltem hogy sok lesz a fesz és az kárt okoz neki hosszú távon. az a 200 MHz nem volt annyira fontos számomra hogy ezért nagyobb hűtőt vegyek hogy talán jobban bírja a nagy feszkót. Én mindig húztam a procim ha volt értelme és lehetett. amelyik procinál 10-15% ot lehetett ott nem foglalkoztam vele, de ahol 30-50% volt kilátásban ott soha nem hagytam benne a kiaknázatlan lehetőségeket. Amelyik proci tuningos és lehet mondjuk 40°ot húzni ott lehet hogy egy biztonságos 30-35%nál megállok hogy ne rezegjen a léc. Lehet rosszul gondolom de egy adott technológiával gyártott procik hasonló órajelet bírnak maximum. a kissebb órajellel eladott procik tudnak annyit jellemzően mint a nagyobbak csak kell kissebbet is árulni hogy nagyobb legyen a termékkínálat. de kb ugyanaz a technológia ugyanazt bírja.
    Azt hülyeségnek tartom hogy 5-10% tuninghoz valaki nagyobb hűtőt vegyen. persze ha valaki egy a technológiának közel csúcsára járatott procit vesz akkor kellhez a kis emeléshez is a jobb hűtő. Ha valaki vesz most egy gyárilag 4 GHz es procit , kb (vagy pont)ugyanazt a kis hűtőt fogja hozzá kapni és használni mint amit én kapok a 3 GHzeshez. szal logikátlan hogy egy azonos technológiával készült kissebb órajeles proci felhúzásához nagyobb hűtő kelljen mint egy alapból nagyobb órajelűnek. Persze elfogadom hogy nem egyforma az összes proci és jellemzően azokat ajdák el kissebb órajelűnek amik relatíve rosszabbul sikerültek ezért is lehet kevésbé magas órajelet elérni egy kissebb órajelűnek eladott procival mint egy nagyobbal.

    Ez természetesen az én gondolatmenetem aminek akár lehet hogy semmi köze a valósághoz, de szerintem iszonyat messze nem állok tőle.

    De amit látok és tapasztalok az ezt támasztják alá. volt nekem 366 os celeronom 550 en. 600 as duronom 850 en. ezeknél mindnél élt az elméletem hogy egy kicsit kell megvenni és fel lehet nagy testvérre húzni mert az adott gyártástechnológia megengedte a nagyobb órajelet csak kell kicsi olcsót is árúsítani mert így nagyobb a profit.

    bocsi a hosszú hozzászólásért. Ha kicsit is van alapja az elképzelésemnek akkor másoknak is lehet hasznos. Ha nem akkor bocsánat mégegyszer hogy hülyeséget terjesztek.

    ui: egyelőre nem érzem szükségét a több szálnak/magnak. Néztem sok tesztet és láttam hogy igen jelentőset tud 2-3 játék gyorsulni egy többmagos többszálas procitól de olyan sokat nem játszom hogy ne tudjam vagy elkerülni az adott játékokat vagy hogy túl büsze legyek kicsit lejjebb venni a beállításokból hogy az én procimmal is nekem elfogadható sebességgel menjen. Amire meg a leginkább használom a gépet annak az egyszálas sebesség fontos. az meg egy nagy órajelű pentiumnál ideális.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák