Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz dseres #54365 üzenetére

    A csillogás megjelenésének ideje függ a használattól és a használójának a bőrétől is, valakinél hosszú évekig nem jelentkezik akkor sem, ha ugyanazt a kupakkészletet használja. A hardcore közösségben sokan szeretik ezt a fényes hatást, mert számukra azt jelenti, hogy használták azt a készletet. Én utálom, nem is a fényesedést, hanem a csúszósságot, ami a velejárója, nem is veszek GMK kupakkészletet, akad PBT bőven.

    Emellett ahogyan cowk is írja, jelenleg egy GMK vagy más prémium kategóriás kupakkészletet drágábban tudsz eladni használtan, mint ahogyan vetted, egyes felkapott készleteket főleg. Az egyetlen Uniqey Q:01-en kívül (GMK referenciakészlet) ezek group buy-ban elérhetőek csak, ha lemaradtál, akkor legjobb esetben is csak 2-3 év múlva lesz következő kör adott színkombinációból, vagy az is lehet, hogy soha. A GMK Muted jó példa erre , a mérsékelten sikeres GB után lett igazán népszerű, a használt piacon őrült árakat adnak érte, mindenki arra vár, hogy mikor lesz következő group buy belőle, azonban a tervezője felszívódott, a betyárbecsület pedig tartja magát, hogy senki ne használja fel pontosan ugyanazokat a színeket.

    Ugyanez igaz a prémium kategóriás billentyűzetekre is, ott ráadásul megszokott a limitált darabszámú sorozat, ami szintén árnövelő hatású és gyakori az 50 vagy kevesebb darabos limit, ami főleg növeli a használt árat, valamint a tervezők egy következő kör helyett általában következő designnal jönnek ki, mert azt tekintik kihívásnak, szóval a legtöbb billentyűzet GB tényleg ha kimaradtál, akkor IJ típusú, várhatsz valami hasonlóra. Ma reggel fizettem ki egy billentyűzet group buy-t, tízszeres kereslet volt rá a limithez képest, szóval már most is sokkal többért el tudnám adni (csak éppen nem akarom és fogom), hogy még a gyártás el sem kezdődött, ez most egy ilyen piac, gyorsabban bővül új vásárlókkal, mint ahogyan a kínálat tudná tartani az ütemet.

    Majd egyszer jön az elkerülhetetlen összeomlás, de csak a puszta számokat nézve jelenleg megéri megvenni, használni és később eladni, vagy megvenni és eltenni későbbi eladásra GMK kupakkészleteket.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák