Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz 3.Aragorn #69884 üzenetére

    A forrasztott bill.-eknél lehetséges olyan 2 vagy 4 lábas LED-eket alkalmazni, ami a kapcsolóba van ültetve, de a lábait ennek is a PCB-re forrasztják (nyomtatott áramkör, ha megvannak a kifejezések, akkor elnézést). A Cooler Master pl. ilyet alkalmaz a CK 530/550v1-ekben, ha rákeresel.
    Hot-swap-nál szinte biztos, hogy a LED-ek közvetlenül a PCB-re kerülnek a kapcsoló alá (ez az SMD LED).

    Az o-ring teljesen opcionális és ha hot-swap-os megoldásban gondolkodsz, akkor nagy valószínűséggel felesleges lépés ha a cél a halkítás. A silent kapcsolók ugyanazt tudják, csak általában jobb gépelési érzettel és nem csak a leütésnél keltett zajt csillapítják, mint az o-ring, hanem azt is, amikor visszatér a billentyű.

    100% ISO-ja van a Glorious-nak, ami egy nagyon alap, merev építésű bill. lebegő billentyűkkel (a kupakok alatt kilátszanak a kapcsolók). Kompromisszumokkal valamennyire halkítható, de nem lesz olyan, mint egy rugalmas felfüggesztésű és magas profilos bill., cserébe nem kifejezetten drága.
    Amennyire láttam a Keychronnak jelenleg nincs 100%-os ISO-ja.

    Sajnos a magyar feliratozású kupak készlet igazi unikornis vadászat, ha egyszerre szeretnél jó minőségű (pl. kellően vastag, ami mélyebb hangot ad), tartós (nem kopik vagy fényesedik) és esztétikailag is megfelelő feliratozású (a feliratok jól vannak pozicionálva, nem billegnek a karakterek, tetszetős a betűtípus, stb.). Ha ehhez hozzáveszed azt, hogy a LED világítson is át rajta, akkor az eredmény üres halmaz.
    Itt az a kérdés, hogy el tudod-e engedni első körben az átvilágítást, mert akkor lesz néhány magyar lehetőséged (nem sok), második körben pedig a magyar feliratozást, mert angol, német, nordik, stb. feliratozású ISO készletből legalább van választék.

    M.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák