Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz 3.Aragorn #69884 üzenetére

    Keychron, Glorious... ez itt a nyúl ürege.
    Ez csak a kapudrog, mármint a Q sorozat, az üreg az arrébb van ;]

    A Glorioustól sem a GMMK Pro, sem a GMMK nem számít jó választásnak a Keychron jelenlegi/közeljövőben megjelenő kínálata mellett, és egyes méretekben vannak más jó ajánlatok is a piacon.

    Mert ha lenne egy 100%-os ISO base, amibe hotswap switcheket tennénk, majd magyar keycapek, esetleg o-ring zsírozás.
    GMMK-ból van ilyen, kerüld el, Ducky One 3-ból lesz jó drágán, Keychronból a K10 és a C2 lenne ilyen, de abból nincsen ISO és a Q6 lesz hamarosan, de az ISO-ra ki tudja, hogy mennyit kell majd pluszban várni. Épített vonalon a 100%-os méret ritkaságszámba ment eddig érdeklődés hiányában, ennek szerintem is jó lenne megváltoznia.

    Az O-ring csak kényszermegoldás, ami megfelelő alappal elkerülhető.

    Eleve, a switchekben van a led, vagy azt a base tudja?
    MX stílusú kapcsolóban sosem volt LED. Korábban átfűzték rajta a LED-et, ezért van a kapcsoló egyik felén egy téglalap alakú lyuk, az utóbbi időben (és hotswap esetében mindig) SMD LED kerül a kapcsoló alá, amihez áttetsző alsó és felső házas kapcsolót párosítanak. Ez más műanyagot jelent (tipikusan PC a régi idők jól megszokott nylonja helyett), ami ridegebb (szétszedéskor óvatosabban kell bánni vele) és hangra is rosszabb (magasabb frekvenciás hang a nylom mélye helyett). Másik fontos dolog a LED-del kapcsolatban, hogy mivel eredetileg a lock billentyűk állapotának jelzésére találták ki, ezért a kapcsoló alsó felére került hivatalosan (délre néző kapcsoló), ezt a gamer billentyűzetekben megfordították, hogy a felül lévő feliratot világítsák meg (északra néző kapcsoló). Az északra néző kapcsolókkal az a probléma, hogy az épített vonalon legnépszerűbb profillal (Cherry profil, ami nem keverendő össze sem a gyártóval, sem a kapcsolóval) az egyik sorban összeakad, így ha enthusiastt kategóriában délre néző kapcsolók vannak akkor is, ha van világítás, szóval világítós kupakkal sem a feliratot világítják meg.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák