Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz felyx #73718 üzenetére

    és #73668 JNSK

    Sajnos a teljes méret és a magyar feliratos keycap-ek rendesen behatárolják a lehetőségek 40ezer Ft-ig. Igazából e felett vannak most az ajánlhatók.
    2 évig használtam az említett CK550-et. Azzal mindenképpen érdemes számolni, hogy hangos és csak kínkeservesen lehetne érdemben halkítani rajta. Ebben a témában érdemes rákeresni Throme bejegyzéseire. Személy szerint az O-ringig jutottam, utána elindultam custom irányba.

    A CK-k felett van minden szempontból a Keychron K sorozata, sajnos árban is.
    Ha megfelel egy kompakt nav cluster, akkor K4-ből van ISO. [Ebben] az akcióban most ~42 szállítással együtt (2hét, a tapasztalatok alapján nincs további költség), de érdemesebb a hot swap verziót venni, ami ~45 körül van. Nem írtatok prepferált kapcsolót, de pl. az előbbi linken a legolcsóbb fehér háttér világításos, nem hot swap most csak kék switchekkel érhető el, ami a kattogós kapcsolók között is kifejezetten hangos.
    Külön vehető hozzá magyar kupak készlet (~11 körül itthonról, afterhours, pcx, ipon, stb.).
    Teljes méretben a K10-ből csak ANSI van, ez JNSK-t érdekelheti. [link]

    A K4 itthon is elérhető, drágábban, de értelemszerűen a szállítási idő rövidebb és az esetleges garanciális ügyintézés is kényelmesebb.

    Hasonló árakon érdemes megnézni az Akko kínálatát, olcsóbban pedig a Royal Kludge-ét is, mert mindkettőnél megjelentek ISO verziók is, de az nem tudom, hogy ez a 96-100%-os méretre is igaz-e.

    Esetleg ott vannak még a GMMK első verziójából a teljes méretű ISO barebone (hot swap, külön kell bele kapcsolót és kupakot is venni, alapesetben ez is hangos, de halkítható, ill. nem levehető a kábele), vagy a v2-ből a 96%-os szintén barebone vagy készre szerelve is (szintén hot swap, gyárilag halkított és levehtő a kábele). Mindkettőnek előnye hogy a gyári szoftverével könnyen személyre szabható az RGB és áthelyezhető az összes billentyű (bár ez ebben a méretben kevésbé érdekes). Van hozzájuk magyar kupakkészlet szintén a Glorioustól a teljes verzióra, de csak az alfanumerikus részt cserélve a 96%-osra is jó.

    M.

Új hozzászólás Aktív témák