Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speed®

    HARDVERAPRÓD

    válasz Egon #93776 üzenetére

    Ha nem vagy expert, a lényeg annyi, hogy a legtöbb Z lap kitolja a boostot specifikált időtartamon felülre, mellé meg allcore OCt (Multicore Enhancement vagymi, de a proci topikjában segítenek hamar, ha bekérdezel) is tol, ezért száll el az alapból kezelhető TDP az egekbe.
    Ezeknek a ráncbaszedése mellé van még pár trükk (AVX offset, alulfesz, stb.), ami a pillanatnyi maxot jóval visszább fogja, összességében viszont alig vesztesz tempót..érdemes utánajárni.

    Maga a D14 képes 200+Wot is eldisszipálni, de 1db ventivel sokat veszít az erejéből, ezért javasoltam, hogy dobj rá tesztre egy 12est.

    Ha mellé meg maga a CPU kupak kicsit hajlott, a CPUhűtő talpa meg szintén, akkor ugye a felfekvés nem optimális, a paszta meg alapvetően nem hőközlés téren segít, hanem a felületi egyenetlenségeket hivatott kitölteni levegő helyett..érdemes ránézni (borotvapenge éle mögött fényforrás, ha átlátsz alatta, bingó. Ezt a problémát lehet lappinggal (síkba csiszolás) kiküszöbölni, némi kézimunka vizes csiszvásznakkal, semmi ördöngősség, csomó YT tutorial van a témában.

Új hozzászólás Aktív témák