Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fudi2002

    veterán

    válasz fudi2002 #122982 üzenetére

    Nos hátha valakinek tanulságos:
    Hisztis finnyás pixelbuzerátorok, kik minőséget kergetik, mint én, olvassanak, többiek tekerjék át :)
    Eizo S2411W adta az alapot 13 éve, ehhez tudok mindent mérni. Gondoltam, videokari upgrade után akkor már magasabb frekis monitor is kellene. Első körben beszereztem egy Xiaomi 34-es monitort. VA panel, amely Black Smearing effektusos(ezt később tudtam meg), baromira zavaró volt (vicces mert a 13évvel ezelőtti eizo is samsung va az nem csinál ilyet, nem is gondoltam hogy ilyen gondom lehet egy relatíve friss monitorral) illetve ez a görbületes(1500R) borzalom kivitte a hajam. Fotószerkesztésre is használom a monitort, el nem tudtam képzelni hogy ennyire zavarni fog, hát zavart, ment vissza.
    Acer Nitro XV342CKP jött, sík panel és IPS ami így black smearing mentes. Eme téren teljesen meg is felelt, de hogy lehet hogy 180.000ért ipst kapunk ami 144hz ráadásul? Hát úgy, hogy kb 5%nyi a vignettálása, azaz a képek szélei ennyivel sötétebbek(főleg fehér és szürke színeknél látszik). Keresgéltem, hogy bennem van-e a hiba, hosszas olvasgatás után kiderült hogy amit kiszúrtam első blikkre, sajnos jobb tesztekben kimért "betegség". Illetve amivel nem számoltam, az a PPI. 24 colon az 1920x1200as felbontás az én már nem annyira fiatalos szememnek komfortos és megszokott volt. A 34 colos egyedek 110-es ppi-je viszont határozottan zavart. Ráadásul annyira széles a monitor, hogy kis túlzással ha az órára tekintettem majdhogy érzésre kedvem támadt közelebb hajolni. A másik érdekesség amit korábban hasra csapva megjegyeztem itt, és bebizonyosodni látszik, ekkora UW méretnél sem a nagy görbület nem, sem a sík sem jó. Bár személyesen nem volt alkalmam ellenőrizni elméletem, de az eddig próbáltak alapján a kettő között 1900R lesz a valóban szükséges, de még nem zavaró görbület.
    Szóval ha valaki ilyen méret és felbontás mellett teszi le voksát, valóban - ahogy többen ajánlották - célszerű személyesen meglesni, mert nagy meglepi lehet a végére. (sajnos nekem a busók földjén nem sok lehetőségem van ilyen kaliberű monitorokat személyesen vásárlás előtt megtekinteni)
    Most itt ülök egy LG 32GP850-es monitor előtt, ami határozottabban nekem van tervezve, 10bites panel, 2.8% alatti vignettálás(ami úgy a fele az acernek), !számomra! megfelelő felbontás ehhez a képmérethez. Ips panellel, ami már utoléri a szememben a 13éves Eizo -Samsung házasságából származó VA monitorom minőségét :)

    Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.

Új hozzászólás Aktív témák