Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deja vu

    addikt

    Szerintem ez nem off itt, és azért kíváncsi vagyok rá mit gondoltok.
    Egy srác nagyon nyomja most, hogy CRT a király, tényleg nem lehet játszani normálisan máson? A kemény játékosok még a mai napig CRT-n nyomják? Szerintem azok a CRT-k már elég erősen kezdenek pusztulni nem, vagy 5-6 éve legalább nem gyártanak ilyet, jól gondolom? Meg azt írja az ips-nek horribilis az input lagja, akkó nem jó játékra? Meg filmezzünk LED tv-n, én eddig azt hittem a plazma sokkal jobb. :) Nyilván vannak benne igazságok, de azért sok a zöldség is nem? Csak kérdem, már nem emlékszem a CRT korszakra. Meg én azt látom itt a topicban, hogy lassan mindenki Dell stb. IPS-en játszik, és mégis jól elvannak.

    [oWn]f4te
    "CRT 0 ms.
    Az átlag monitorok a hatoda / tizede.
    Már egy 5ms-es LCD / TFT is gusztustalan tud lenni, nemhogy egy 30-50 ms-es TV. Mármint FPS-re."

    Locutus
    "Mondjuk a te egerészési szokásaidat elnézve el is tudom képzelni, hogy még mindig CRT-n játszol :DDD"

    [oWn]f4te
    "Nyilván CRT-n.
    Egy jó Trinitron-nak / Diamondtron-nak a legprofibb játékos LCD-k (LightBoost-os 144 Hz-es BenQ-kat is beleértve) sem érnek a nyomába válaszidő (+geometria és színhűség) terén, hiába kerülnek 15x többe. Azt a +30 W fogyasztást ezért cserébe túlélem, a súlyát meg az asztal tartja, nem én.
    Filmezni meg van 102-es Sony Bravia."

    Szarkazmus volt (amit érteni kell), arra irányulóan, hogy próbálsz lejáratni (mi fáj ennyire?).
    Nézz utána egy kicsit ennek a CRT vs. LCD input lag-nak (ill. ghosting-nak). Az, hogy te nem érzed (/nem látod), az nem jelenti, hogy nincs különbség. Nem minden embernek egyforma a szem-kéz koordinációs készsége, ez biológiailag bizonyított tény.
    Aztán még ott van a ghosting, motion blur, egyéb motion artefact-ok, IPS glow, viewing angle, natív felbontástól eltérő felbontások esetleges hibái.

    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]

    De már unom a linkelgetést. Ha akarsz, még jobban belemászol.
    Az egyetlen, ami ténylegesen megközelíti, az a LightBoost+120 Hz, de még ott is számos buktató lehet, mire eljutunk oda, hogy nagyjából CRT-szint.
    Szóval kérdés, hogy mi a célfelhasználási terület.
    -Böngészni jobb nagy képátlón, az input lag lényegtelen. Legyen fontos a fogyasztás is; IPS-panelnek szép színei vannak, teljesen jó erre. Olcsóbbért valami silány képminőségű TN, féjszbukkozni jó az (már amennyire).
    -Filmezni valami újabb, szép LED TV, nagy képátlóval, ez egyértelmű. Ahogy a konzolosdihoz is ez a legjobb opció.
    -Grafikus applikációkhoz színheylesre kalibrált CRT, ill. egyes (szintén kalibrált) IPS / S-IPS / AH-IPS monitorok. Míg az utóbbiaknál az input lag horribilis, a felhasználást tekintve ez elhanyagolható tényező, legalább a színek gyönyörűek és a kontraszt is rendben van. Az ár már más kérdés.
    -Casual játékhoz, RPG-khez, nem real-time dolgokhoz TN / IPS-panel megteszi.
    -RTS-ekhez CRT vagy 120 Hz LCD, nagyjából egyre megy.
    -Hardcore FPS 100+ fps-sel (nem lolBattlefield konzolFPS-ek) egyértelműen 120(+) Hz CRT, utána kissé lemaradva LightBoost+120 Hz LCD, minden más kuka.

    [ Módosította: BomiBoogie ]

    Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

Új hozzászólás Aktív témák