Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Akcept

    tag

    válasz GaborGh #24157 üzenetére

    Láttam ma napközben megint felmerült a Lifebook mint alternatíva, és én is kaptam segítséget másoktól, tehát:

    Pár szó a Lifebook mellett.

    Alapvetően egy olcsó, megbízható laptopot szerettem volna venni HDMI kimenetel, lehetőleg matt kijelzővel, 2-3 év garanciával. Mivel sokan az E-350 teljesítményét is jónak ítélték úgy gondoltam a teljesítmény majdnem mindegy. Sok fórum- és tesztolvasást követően arra jutottam, hogy a Lifebook legkisebb verziója (P6200 alap grafikával) is megteszi. Ebben szerepet játszott a forintárfolyam változása is, különben i3xxxx (négy számjegy) lett volna a cél. Megfordult a fejemben az AMD P360 is HP köntösben, de a matt kijelzős időközben elfogyott, és a fényes ára is feljebb kúszott. Így születtet az A530 4 giga rammal 112k-ért.

    Amit kaptam: Matt felületek, matt kijelző, jó összeszerelés, 3 év garancia. Többen azt írták: milyen kicsi. Ezt nem értem, nekem egy 15-ös 4-3-as és egy 14-es 1280*768-as után inkább tepsi. A design végül is visszafogott, nekem tetszik. Billentyűzet fehér, ez sötétben kifejezetten jó. Nem hajlik. A lapos billentyűk nekem szokatlanok, az előzőeké asztali bill-re hajaztak, nyomáspontja stb. nekem megfelel, de nem vagyok egy vakon gépelő. Az USB-k sajnos mind elöl vannak, billentyűzetet, egeret, külső vinyót, esetleg mobilnetet hátra dugnék.

    Telepítés: Bár nem próbáltam végig mindent, de egy drivert sem kellett keresnem, mindent megtalált (eddig ilyet nem láttam). Ennek ellenére sajna betettem a gyári lemezt, és hagytam hogy automatikusan telepítsen mindent, nem biztos hogy kellet volna (nem vagyok egy gépkurkász). Változásnak azt látom, hogy a fényerő-hang kijelzésre kerül a képernyőn, illetve mintha lassabban indulna a win. Lehet hogy Biost is frissített? (Telepítés közben figyelmetlen voltam)

    Teljesítmény: Boot idő kb. 1 perc Avast-tal ha ez számít. Várni semmire nem kell (videót nem konvertálok), a PH-ról letöltött 1080p-s fullHD-s tesztvideókat a Win Media Player-e 15%-os prociterhelés mellett viszi, a KMPlayer 25-30%-on, kivéve a 33Mb/s-ost, azt a KMPlayer elmosta, máson nem próbáltam. A 4 giga ram csak a Photoshop (CS4, bár tudom van 5.5-ös is már, de ez van hivatalosan) alatt 300 megás képnél fogy el, de 20-40 mega fölött nem is kell.

    Hőmérséklet-zaj: A merevlemez most egy régi portable Everest szerint 32 fok, a proci 41 és 48 között ingázik, a lakásban 23 fok van. A ventilátor többet áll, mint megy de olyan halk, hogy napközben nem igazán hallom, viszont a wincseszter teljes csöndben halkan zúg. Kerregni még nem hallottam.

    A HDMI-t még nem volt alkalmam kipróbálni, mert még nincs HDMI-DVI kábelem.

    Előző gépem egy üzleti szériás Dell Lattitude 110L 1.3-as celeron M, 6 éves, a nejemé egy 14 colos csinos HP (szintén Cerka), mint összehasonlítási alap.

    Összegzés: Teljesen meg vagyok elégedve, egyszerűen jó leülni elé.
    Negatívum az elöl lévő USB-k, illetve azt hiszem a csak directx 10-ig támogatott VGA, így hamarabb elavul. A 4 giga ram 2x2, így nincs szabad foglalat.

    Hirtelen ennyi, sok a melóm, így nem ígérem hogy kérdésekre hamar válaszolok, vagy egyáltalán észreveszem őket, de megpróbálom.

Aktív témák