Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz bdfhz #2466 üzenetére

    Köszönöm mindenkinek a válaszát!
    A Fu-Si-val tényleg megjártuk, ez volt az első laptopunk, és a vele szerzett tapasztalat mondatja azt velem, hogy igenis fontos a hároméves garancia. És ha kibírt 3 évet a gép, akkor tudomásul veszem, hogy meghibásodás esetén újat kell venni. Nálam jelenleg itt van az "ingerküszöb".

    bdfhz

    Szinte teljesen off, de engedd meg, hogy kicsit vitatkozzak veled. Remélem nem sértő, ha azt mondom, egészen biztosan huszonéves vagy, legalábbis még nem eszméltél, amikor a "cipőt a cipőboltból" volt a szlogen. Most ugyan divat ezt hangoztatni, van is értelme, de azért ez egy elavult kádárista lózung, ami felett eljárt az idő. Nem védeni kívánom a hipermarketeket, de azért azt is látni illik, hogy ott többek között ugyanazokat a termékeket is megkapod, mint más szaküzletben, csak éppen olcsóbban vagy hosszabb garanciával. Egyetlen példa: az Aldiban éppen kapni Canon és HP nyomtatót is. Az áruk talán nem jobb, mint a "cipőboltban" viszont 3 éves garanciával.
    És ha már Aldi... isten bizony semmi közöm hozzájuk, de az Aldi és a Lidl is egy 70-80éves német bolthálózat, igen komoly szakmai múlttal, sok saját márkanéven forgalmazott elfogadható minőségű termékkel. Ha viccelődnék, azt is mondhatnám, keressetek hasonló múltú laptop boltot :)
    Csak egy példa arra, hogyan működik például a Lidl saját márkanéven forgalmazott (Parkside) gépeinek szervizelése: elromlott a dekopirfűrészem, telefonáltam a szervizbe, másnap futár jött házhoz, elvitte a rossz gépet, harmadnap futár jött, hozott egy új gépet.
    Ha most valaki tud nekem hasonló laptop márkaboltot ajánlani, ahol így működik a garanciális szerviz, akkor megígérem, hogy ott veszem a következő gépünket.

    De nem akarok demagóg lenni, valószínűleg a laptop szervizelése másként történik az Aldiban, de ezt az tudná megmondani hogyan, aki vett is ilyen gépet.
    A Medionról nem tudok sokat, de úgy látom, hogy nem csupán mindenből egyetlen egyet árusító fapados cég:
    http://www.medion.com/de/electronics/cat/Notebook/notebook

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák