Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Davserer

    csendes tag

    Hali!
    Egy kozel 6 eves HP 6715s-t keszulok levaltani. TL-58 1,9Ghz/2GB ram/x1250 (szinte nulla grafikus kartya :D)
    Igazabol ugy nagyon semmi baj nincs vele, bar sokszor elojon, hogy lassu picit, netezes+flash kozben be szokott akadni a gep stb, bar talan az SSD lenne a megoldas.
    E regi notebookom 15,4"-os, en nagyon kacsingatok a 14" fele, de nalunk Szlovakiaban altalaban dragabbak az ilyenek + a kinalat is szukosebb.
    Amiket eddig kineztem (matt kijelzo mind):
    E420[link] az igazan bejovos, de van hozza win es a legdragabb
    E520[link] szinte ugyanaz, de win nelkul es olcsobb, de a 15,6 nem annyira bejovos
    az igazi ellenfele az e420-nak:
    ProBook 4530s[link] win nelkul, taskaval, legolcsobb, gyengebb grafika, de annyira nem lenyeges a ketto kozotti (6630 vs 6490) kulonbseg, marmint nekem szerintem a 6490is eleg lenne.
    6eves kora ellenere eleg jol huzza a 6715s eddig, bar kettetornem a kezet annak, aki lehagyta errol a geprol az Fn+Fx-es hangeroszabalyozast ( :W ). Ami nagyon tetszik a 6715s-ben, az a hangszoroi. Elegge hangosak es szerintem eleg jol is szolnak, basszust is viszonylag jol adjak. Alap dolgokra hasznalom a gepet + AutoCad (neha), itt-ott egy jatek.
    A 2(3) gep konfigja joforman ugyanaz, kerdeses a hangminoseguk, HP talan jobban osszeszerelt, de nagy, viszont van rajta USB3.0. e420 lenne az idealis talan, bar nemtudom milyen az osszeszerelesi minosege, hogyan szol stb. A 6715s billentyuzetet nagyon szeretem, szoval nem artana, ha az uj notim is jo billentyuzettel lenne ellatva :D
    Nezegettem A6-os configokat, nincs nagyon sok, foleg 14"ban es olvastam itt-ott, hogy a maga 1,4GHz alap frekvenciajaval azert olyan lassucska erzest kelt. Viszont tetszik benne, hogy APU es talan maga az a6 integralt grafikaja is eleg lenne..Jatekoknal altalaban mindig a legrosszabb minosegben jatszom, az nem gond. A masik dolog, hogy az ivy/trinity notebookokban mikor jon kb, meg-e eri inkabb meg varni? Idealis noti az 14"os lenne olyan procival, ami otvozi az i3 CPU erejet az A6/A8 gpu erejevel :D

    U.i. meg a legolcsobb lehetoseg egy Asus K43SV i3 + gt540m, de felek, hogy az asus es a mostani HP-m osszeszerelesi minosege eg es fold..

Aktív témák