Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Borote

    addikt

    válasz kockaskocka #29910 üzenetére

    Mit jelentett akkor a csúcsprocesszor? :) Egy 45W-os kazán? :D
    Illetve: alap felhasználásra, office, net, film már egy core2duo processzor is bőven elég. Még azok is lekörözik a netbookokat.

    Továbbá: csúcsprocesszort nem is fogsz venni. a 2630QM és a 2670QM igazából belépő négymagos az Intelnél :DDD Csúcsprocesszor ott kezdődik, hogy 2860QM ;)

    Aztán: ha szerencséd van, nem lesz baja, de nem +1% az esély, hogy idő előtt fogja megadni magát a gép az extra hőterhelés miatt. Ezért próbálunk mindenkit lebeszélni, hogy a számok bűvöletében éljen. Lehet, hogy az emberek 80-85%-a csak egy picivel gyengébb gépet vesz így, de a maradéknak (akibe bárki beletartozhat) éppen jól fog jönni, hogy nem a legrosszabbkor dobja be a törülközőt a masina.

    De ha mindig jó gépet szeretnél, akkor miért 4-5 évre veszel egy drágát? Megveheted most teljes nyugalommal 190-200 körül az i3-as Y570-t, 2 év múlva eladod 120 körül, aztán veszel megint egy hasonló kategóriás gépet 200-ért, amit két év múlva megint eladsz 120-ért.

    Eredmény: folyamatosan jó géped van, kiadtál 400e-t, ebből visszakaptál 240-et, nettó 160-ba került ez az egész.

    Ha 4 év múlva próbálod meg eladni az i7-est, amit 270 körül veszel most, 70-nél többet nem nagyon fogsz érte kapni.

    Eredmény: folyamatosan avul a géped, 2 év múlva gyengébb lesz, mint amit akkor tudnál venni, ráadásul kiadtál 270-et, visszakapsz 70-t az új gép vásárlásához: nettó 200-at költöttél.

    Ráadásul nincs rá garancia, hogy 4 évig menni is fog. Teszem azt van rá 70% esélyed, de mi van a maradék 30-cal?

    Lehet 4 évre notebookot venni, hogy ha nincsenek az embernek olyan igényei, hogy folyamatosan naaagyteljesítményű gépe legyen. Ha valaki nem akar játszani, videót szerkeszteni (stb), akkor például egy üzleti gépet szoktunk ajánlani, azok nagyobb valószínűséggel bírják ki azt a 4 évet.

    Húúúú, de szép hozzú lett :DDD

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák