Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • dcs78

    csendes tag

    Sziasztok!

    Új vagyok itt a fórumon,1-2 hete kezdtem olvasgatni a témákat, hozzászólásokat és teszteket laptopokról.
    Egy elég öreg asztali gépem van és végre szeretnék egy laptopot venni maximum bruttó 180 ezer forintig és olyan gépet,ami megbízhatóan 3-5 évig kiszolgál.

    Valamiért - több haverom,barátom is- a Lenovokat dicséri és ezért én is főleg ezekben gondolkodom.Beszéltem szervizes cégekkel,szakboltokkal is,de ahány bolt és szerviz annyiféle vélemény, tehát picit nehéz a döntés.

    3 féle Lenovo gép közül szeretnék választani, de még egy negyedik márka (Samsung) is megpiszkálta a fantáziámat- matt kijelző miatt:

    www.notebookspecialista.hu oldalon egy helyen megtalálhatóak a gépek

    Lenovo IdeaPad Z570Am 59-310360
    Lenovo IdeaPad V570G 59-070646
    Lenovo ThinkPad Edge Plus E520 NZ3GXHV
    Samsung NP300V5A-S02HU Fekete

    Elvárásaim:

    Napi 8-10 óra használat akár lakáson kívül is tavasszal,nyáron
    Főleg irodai használat: akár 8-10 böngésző ablak egy időben (Firefox jelenleg),skype,Msn,total commander,excel-, word táblázatok kezelése, Photo Shop gyakrabban, és majd szeretnék Adobe Premier proval is dolgozni,de csak hobbi szinten nem gyakran, HD filmek probléma mentes lejátszása is szempont, játék egyelőre nincs,nem is volt

    Kérdéseim:

    Ezeknek a feltételeknek ár/érték arányban melyik gép felelne meg szerintetek a leginkább?Vagy itt sok a ThinkPad fan és más márka,típus nem is jöhet szóba?

    Szerintetek HD3000 grafikus kártya elég-e azokhoz a műveletekhez,feladatokhoz,amiket én írtam vagy kell a saját grafikus kártya ahhoz,hogy ezeknél a felhasználásoknál ne tapasztaljak érezhető megjelenési,grafikai különbséget?A különálló grafikus kártya mennyire növelheti a fogyasztást, zajosságot?

    Az általam felsorolt folyamatokhoz,tevékenységekhez ,ha a gépben 1066 vagy 1333 Mhz-es memória van, érezhető sebességbeli különbség?

    A Lenovo ThinkPad a Prohardver teszt alapján elég jónak tűnik számomra, nagy előnye a matt kijelzője.Őszintén szólva félek,hogy a fényes kijelző nagyon zavaró lenne a munkámban,de a matt kijelzős gépek nagyon drágák és kevés laptopban van matt kijelző,kicsi a választék. Őszintén szólva picit korlátozottak a munkakörülményeim gerincműtétekből kifolyólag,és sajnos többször majd ablaknak háttal ülve/fekve (függöny van:)) kell dolgoznom a laptopról.Szerintetek így is nagyon tükröződne egy fényes kijelző?

    A Lenovo ThinkPad Edge Plus E520 NZ3GXHV géppel kapcsolatban 3 kérdésem lenne,ami egyelőre nehezíti a döntésemet.

    A billentyűzetbe épített kis trackpoint – vagyis pöcökegér mennyire nehezítheti,teheti kellemetlenné a felhasználó életét,ha nagyon sokat gépelek rajta ,illetve azt olvastam a tesztben http://prohardver.hu/teszt/lenovo_thinkpad_edge_e420s_atdolgozva_felfrissitve/e420s_belso.html , hogy nem tiltható le ez a kis pöcökegér,ami gondolom a munkába bezavarhat,ha írás közben hozzáérünk.Vélemény,valóság,tapasztalat?
    Azt írják a tesztben, az akkumulátor nem távolítható el könnyen a gépből -lehet,én sehogy sem tudom kivenni,én szinte állandóan hálózatról működtetném a gépet. Ebben az esetben az akksi elég hamar tönkremegy?Mit lehet tenni,mi az igazság ezzel kapcsolatban,hogy az akkumulátort minél tovább használhassam?
    Erre a gépre alapból 1 év garancia van.Ezekkel a gépekkel olyan sok a gond,hogy nem mer ilyen árnál többet bevállalni a gyártó,vagy ilyen árnál nem jár több év garancia?Szerintetek 1 év garancia is bőven elég ezeknél a típusoknál, ahhoz hogy a hiba előjöjjön?

    Samsungról mi a vélemény hosszú távú célok esetében?

    Nagyon szépen köszönöm előre mindenkinek a válaszokat és bocsi,ha hosszú voltam.

    Csaba

Aktív témák