Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • rizso

    addikt

    válasz runner 125 #43612 üzenetére

    Bezony ám, egy jó "kis" XPS lett a Toshibából :K Ez a verzió, csak 8GB-ra van bővítve a ram.

    Néhány gondolat:
    - jó nagy dög, de egy DTR gépnél talán ez nem gond
    - az anyaghasználatot illetően pozitívan csalódtam. Korábban úgy emlékeztem egy L502x-es találkozásra, hogy belül egy kicsit meglátszanak az ujjlenyomatok. De nem. Ez a gép sehol nem gyűjti az ujjlenyomatokat - kivéve a kijelzőt, mert az fényes (meg az érintőgomboknál lévő sáv). A fedlap matt fém borítású, ami még ha nem is olyan masszív, mint pl. a 8530p-nél, de legalább fém, és nem gyűjti az ujjlenyomatot. Belül szintén fém van a billentyűzet körül, de itt már szálcsiszolthatású, de ez is matt-szálcsiszolt.
    - a billentyűzet kényelmes, bár egy kicsit be lehet nyomni, van egy enyhe süppedése. Kicsit olyan, mint az új pavilion dv6-nál. Nem rossz, de a P750 masszívabb/stabilabb volt (és nem utolsó sorban volt világítása is, ami hiányzik az XPS-ből). Ja és most nézem, hogy bizony a gombok között is fényes a műanyag.
    - touchpad jó nagy, jól használható, felülete is patent, a gombok is halkan járnak, tényleg frankó
    - kijelző: színei szépek, betekintési szögek is elég jók, kb olyan, mint a Toshibáé (amivel szintén elégedett voltam), csak nagyobb méretben és nagyobb felbontással. Fényerő valamivel kevesebb, mint a P750-nél, de beltérben még így sem használtam maxon. Általában elég olyan 50%-on. Ami még pozitívum, hogy a kijelző kerete is matt! Nincsenek ujjlenyomatok, nincsenek mikrokarcok.
    - hangszórók: tudom, hogy ez téged nem érint, de hidd el: nagyon komoly, amit hangzásban nyújt a gép! Laptopos filmezéshez tökéletes (nem is kötök rá filmekhez külső hangszórókat). Szép hangosan, tisztán szól, tényleg nem torzít, és még némi basszust is lehet hallani.
    - webkamera: skype alatt eddig ez a legjobb kamera, amivel laptopban találkoztam. Állítólag kristálytisztán, HD felbontásban látnak, ha elég gyors a net. Tényleg szép éles, folyamatos képet ad, még gyenge fényviszonyoknál is.
    - csatlakozók kiosztása is nagyon jó
    - hőmérséklet: szerintem normálnak mondható. CPU netezés mellett 45-50°C között van most (bár nincs olyan nagy meleg a szobában). Játékok alatt sem forrósodik, főleg ha megy alatta az E1. Ami kicsit negatívum, hogy a venti netezés mellett is, vagy csak szimplán bekapcsolt gép mellett fel-fel pörög pár másodpercre. Az elején nagyon furcsa volt (főleg párom Z570-es Lenovoja mellett, ami szinte mindig kussol), de mostanra már megszoktam, legtöbbször fel sem tűnik.
    - akksi: 9 cellás, elég sokáig húzza vele a gép. Nem akarok hülyeséget mondani, de múltkor olyan 70% körül volt, mikor elkezdtük nézne a "The grey"-t 720p-ben (~70%-os fényerőn), és a film után még azt írta a win7, hogy ~2 óra van még az üzemidőből.

    Így hirtelen ennyi. Ha bármi egyéb kérdésed/kérdésetek van, nyugodtan zaklassatok! ;)

    És bár nem hiszek az élményindexben, de az XPS-re ezt adta:

    Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | Huawei Sound prémium bluetooth hangszóró

Aktív témák