Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz peppe79 #12212 üzenetére

    Picit olvasgattam a Brother weboldalán, és ránéztem az új Tonerbenefit szériára.
    Itt pont azoknak a hibáknak a kijavításáról írnak, ami a régebbi típusoknál gond volt: pl. ferdén nyomtatás, papír hullámosodás.
    Ráadásul az "1500 oldalas", TN-1090 toner árban is verhetetlen: a mindössze 6 ezer Ft-os ár vicc érte. Ennyiért talán már nincs is értelme az utángyártottakkal vesződni. A dobegység (DR-1090) is mindössze 7 ezer Ft.
    Szóval, elméletileg adott egy olcsó, megbízható, olcsón fenntartható lézernyomtató, 3 év garanciával. Ez így már-már túl szép is, hogy igaz legyen. Aztán hogy a gyakorlatban beválik-e, az majd kiderül. Remélem, hogy linux alatt is rendesen fut majd, mert korábban megszívtam már egy Ricoh-al.

    Az "alap" (Brother HL-1222WE) nyomtató akciós ára most 28 ezer Ft, ami 8 ezerrel drágább, mint a legolcsóbban beszerezhető, korábbi modell (HL-1110E). Viszont ha úgy vesszük, már az első toner cserénél vissza hozza majd az árát, ráadásul az új modell tonerje "1500 oldalas", szemben a régi "1000 oldalassal".

    Most már csak azon filózom, hogy a HL-1222WE maradjon, vagy a multifunkciós DCP-1622WE, 42 ezerért. Utóbbi néha jól jönne (havi kivonatok scannelése önsegélyező pénztárba, egyéb nyomtatványok küldése, másolása), de nem létszükséglet (eddig a munkahelyemen intéztem a másolást, scannelést). A közel 14 ezres felárat nem hiszem, hogy nekem megéri. Meg a multifunkciós készülékeknél a több 'fícsör' miatt magasabb a hibaráta is. Azt hiszem, marad az "alap" HL-1222WE típus. Aztán ha úgy adódik, és szükségem lesz rá, legfeljebb veszek mellé egy scannert.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák