Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #90933760

    törölt tag

    Üdv.
    Egy olyan speciális dilemmában vagyok amit csak egyedül tudnék eldönteni, de mégse tudom, kell a segítség.
    Sose volt pénzem, hogy normális gépet vehessek úgy kellett ezerféle 370-es meg Slot1-es gépeket kukáznom, ez akkor volt mikor a 775-be az E5200 volt a menő, ekkor volt először saját gépem. Sose lett meg a 775 természetesen, évek múlva vettem csak meg a P4-emet (s478). A 850-es Celeron (egy éve még ezt használtam) után mekkora brutál teljesítmény volt. A teljesítményigényem exponenciálisan nő, a gép meg közelébe nem ér, mikor megvettem se ért már. Lépni kéne eljött az idő.
    Én imádom a 775-öt, imádom az északi hidat, a DDR2-t, az FSB-t. Ellenben utálom mindazt amit a Nehalem behozott, nem tudom miért, de nagyon nem szeretem, egyszerűen undorodom tőle. Mindenétől, az integrált vezérlőktől, a Turbón át mindenig.

    A baj ott van, hogy egy Sandy i3 félkonfig és egy E8400 félkonfig kb. egy árba kerül, de a teljesítménye az i3-nak annyi kb. mint a csúcs 775 négymagosoknak. Ezeknek az áráról meg nem is beszélve, többszöröse.

    Itt inkább a teljesítménybeli tudás segítene talán, nekem sose voltak ilyen gépeim, egy P4 után egy E8400 az mekkora teljesítmény, és az i3 mennyivel lenne több?
    Alapvetően nem nagyon használom teljesítményorientált dologra a gépet, de ha elkap akkor nagyon kéne. Játékra, filmkonvertálásra stb. Hetekig nem játszok, majd egyszer csak elkap és hoppá minden lowon és 20-25 FPS. Játszani tudok végül is, de hát...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák