Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PANDATA

    újonc

    Jó napot emberek. Hosszú és kemény évek után lecserélném hű igáslovam. Legalább is egynelőre egy teljesen új konfig születését alapoznám meg. A helyzet nem egyszerű sőt felettébb komplikált de próbálom vázolni.

    2006 ot írunk taknyos gyerek vagyok kell egy vagyán gép.

    proci:-AMD Athlon64 3000+
    deszka:- Gigabyte k8nf-9-RH
    vga:-PCX GeForce 7600GS 256MB DDR2
    memória:-2x512 MB DDR400 Kinfmax

    Na most úgy 2010 tájt kifingott a vidkari így hát gyors szükség megoldásként nyomtam bele egy occó Asus EAH4350 Silentet.

    Most 2014-et írunk és már bőséggel itt az ideje hogy váltsak, ami kb a sztónhendzstől a holdraszállásra körüli az ugrás. Mikor már a telefonom is majdnem veretesebb hardveresen mint a gépem úgy érzem bármennyire is bőséggel megérte akkor az árát a lassúság már problémának érzem. És nem is a takarákos fajta enyhén szólva sem. Alapjáraton játékgép volt aztán ez gyorsan beszűkült először netezős filmezős gépnek, ám a HD megjelenésével már lényegében annak se tekinthető maximum alap böngészősnek ha kb egy két ablak megnyitása a maximum cél. Háttérben futó programokról inkább csak az én mazoizmusom alapján beszélhetünk. Ennek ellenére még így is min felbontáson elég szépen vitte a PES 2013-at amire mára leszűkült a játék igényem. Aztán jött a 2014 új motor ehhez pedig már a lepke is nagyobbat durrant. Ez volt az ami véglegesítette a dolgot.

    -Jelenleg az új konfig kitatlása mozgat meg nagyobb fordulaton. Itt érkezünk el a topic témájához (bocs ha eddig unalmas rizsa volt) El kellene dönteni hogy mivel indítsak újabb sikersztorit. AMD-vs-Intel ami elvileg nagyon egyszerűen leszűkíthető dolog. Magamba nézve úgy találtam bőven elég az AMD által nyújtott teljesítmény mert nem kívánok se renderelni se videótvágni sem konvertálni és még csak nem is vagyok tömörítgetős fajta.
    -A másik oldal a piszkos anyagiak megléte, ugyan is minél olcsóbban szeretném megúszni ám mégis úgy hogy esetlegesen a közelebbi jövőben (nem úgy mint az előzőnél) lehessen fejlesztgetni.

    Első blikkre képbe kerülnének a Fx-AMD-k ám úgy látom az FM3+ foglalt nem a biztos jövőt képviseli, labilis sajnos a jövőt nézve. FM1-ben meg már megint csak nem érdemes gondolkodni. Marad az FM2 és az FM2+ gondolataim szerint. Az APU-k eléggé barátságos gondolatot ébresztenek bennem ugyan is így nem kéne egyből még dedikált vidkarira is költenem. Mostanság még deszkát is barátibban találni alá. Egyedül ami elgondolkodtat az a RAM árak emelkedése mert ahogy olvastam az integrált vidkari szereti a 18xx körüli memóriát aminek jelenleg borsos ára van. 1600-asba pedig akkor már felesleges is lenne belemenni ha a közeljövőben tuti cserélni kéne, hacsak nem kis bukással túl tudok rajta adni. Amiért így látom, az az indok mert szeretnék pár játékkal nem feltétlenül a legújabakkal is játszani persze viszafogott grafikán és egyáltalán nem szempont a full hd de még a 720p-sem lévén a jelenlegi monitor úgy sem bírná ugyan is maximum 1024x768 as felbontást enged, aminek lecserélése csak a gép megléte után jöhetne számításba. (Pl.: Mafia2, Pes2014 meg utána a 15, esetleg így ránéznék a Fifára is de nagyon érdekelne a Company of Heroes 2-ő is, nagyon nagyon próba szintjén azért hátha sikerülne futtatni egy BF3at) Persze e melett jó elég annyi hogy pár böngészőfület leolvadás nélkül képes legyen kezelni meg ha a közben a háttérben esetleg képet nézek vagy filmet nézek ne dadogjon. Esetleg ha egy gémet tálcára teszek és megnyitok egy böngészőt ne tartson 3-4 percig.

    Amit kigondoltam az az AMD A6 6400K (15k sacperköbö) tehát 20k alatti pénztárcabarát tagozat. Azért ez mert az 5400K csak egy ezressel olcsóbb szóval nincs nagy difi ráadásul a k-s széria húzható is kicsit ha jól értelmezem a dolgokat (a szorzózár mentesség miatt). Aztán azért is ez mert az alatta lévők megint csak nem túl acélosak a fölötte lévő A8 és A10 között pedig lényegi különbséget nem látok ezért ez ilyen arany közép utas megoldás lenne.
    A kaveri pedig nem dobott annyival nagyobbat mint amennyivel többe kerül. Szóval ez egyenlőre ideális megoldás lehet.

    Kérdésem az lenne hogy megéri e ezekre a feladatokra egyenlőre húás nélkül feláras rammal közepes deszkába rakva később SSD-vel kiegészítve. (ezeket azért nem írnám mert nem kapcsolódnak szervesen a topic témához) a 6400K? vagy felejtsem el gyújtsam magamra a házat és gondolkodjak inkább szimpla CPU dVGA vonalon? Később jönne egy full hd monitor vagy tv-még nem tudom,(teccikérteni?) azokon legalább a filmnézés kor kijönne a HD minőség.

    Jó úton vagyok vagy forduljak vissza?

    Bocs a sok rizsáért de így tudtam lényegesen összefoglalni a dolgokat. Remélem nem tértem el nagyon a topic témától.

Új hozzászólás Aktív témák