Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Geller72 #75673 üzenetére

    Hát én ezekkel az adottságokkal magamnak a RyZEN-t venném, valami alapabb B350 deszkával, nyilván mindent deaktiválva amire nincsen szükség, és a legkissebb VGA-t hozzá. Prociból pedig az 1700-ast, ezeket még tovább lehet alulfeszelni, tehát még alacsonyabb lesz a fogyasztás. Alacsony frekin pedig nagyon jó a fogyasztás/teljesítmény mutatója.

    Mondjuk a VGA-n megbukhat a mutatvány, ha annak az idle fogyasztása (meg az ára) elrontja az egyébként nagyon jó fogyasztás/teljesítmény mutatót. Nem tudom mennyit esznek a kisebb diszkrét VGA-k.

    Már akkor volt olyan xeonom, ami akkor 60W tdp-s volt a 6/12 mellett. De az a fránya deszka zabált ugyanennyit.

    Intelnek az új HEDT plattformja amellett hogy drága, azért szépen bekéri a villamos teljesítményt az egyébként jó számítási teljesítményért.

    A régi nem low power 6/12-es x5650-nél (90W TDP) egy mezei 1600-as RyZEN (65W TDP) 2x gyorsabb Cinebenchben...

    Csinálj egy total cost of ownership számítást, mert ha tényleg pár évig fogja pörgetni a villanyórát, akkor érdemi különbségek lehetnek. Mindenesetre én látatlanban az olcsó, keveset fogyasztó deszka és alacsony órajelen hajtott sokszálas proci kombóját tartom a leghatékonyabbnak, ha nem más fizeti helyetted az áramot.

    60W fogyasztás-különbség 3 év távlatában 1555kWh, ami 50Ft/kWh-val (ki tudja mennyi lesz három év múlva) 78.000Ft megtakarítást eredményezhet...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák